Tek başına doyuran sahurluk tarif! Kahvaltı böreği tarifi, omlet lezzetinde

Sahura yapabileceğiniz kahvaltı böreği çok pratik. Uzun süre tok tutan kahvaltı böreği nasıl yapılır? İşte detaylar...

Besleyici özellikleri olan kahvaltı böreği çok lezzetli. İçerisinde yok yok olan kahvaltı böreği nasıl yapılır?

BESLEYİCİ VE ÇOK LEZZETLİ KAHVALTI BÖREĞİ TARİFİ İÇİN MALZEMELERİ

3 yumurta

1 çay kaşığı tuz

yarım çay kaşığı karabiber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Yarım su bardağı un

1 çay kaşığı kabartma tozu

3 adet patates (rendelenmiş)

1 adet kabak (rendelenmiş)

1 adet taze soğan

1 adet kırmızı kapya biber

1 adet havuç (rendelenmiş)

1 tutam dereotu

Kaşar peyniri rendesi

YAPILIŞI

Derince bir kaba yumurtaları, tuzu, karabiberi, zeytinyağını, unu ve kabartma tozunu alarak çırpalım.

Daha sonra rendelediğimiz ve suyunu sıktığımız patates, kabak ve havucu ilave edelim.

İnce doğranmış taze soğanı, küçük küçük doğranmış kırmızı kapya biberi ve dereotunu da ekleyerek güzelce karıştıralım.

Büyük boy kare borcama pişirme kağıdını yerleştirelim.

Borcamın boyutları 28x28cm ancak bu boyutlarda olmasa bile yakın bir boyutta fırın kabı da tercih edilebilir.

Daha büyük olmamasına dikkat edebilirsiniz.

Fırın kabına pişirme kağıdı yerleştirerek hazırladığımız harcı boşaltalım ve eşit kalınlıkta olacak şekilde yayalım.

Böreğimizi 175°C önceden ısıtılmış fırında sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45-50 dk pişirelim.

Pişen böreğimizi fırından alarak üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim ve tekrar fırınlayalım.

Kaşar peynirleri eriyip böreğimizin üzeri kızarınca fırından alabiliriz.

İlk sıcağı çıkan böreğimizi dilimleyerek sıcak sıcak servis edelim.

Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Omlet tadında böreğimiz için püf noktaları neler?

En önemli püf noktası rendelediğimiz patates, kabak ve havucun suyunu güzelce sıkmanız olacak.

Eğer sebzeleri sulu bırakırsanız böreğiniz hamur olabilir.

Pişirirken fırın derecesine dikket etmelisiniz çok yüksek derecede pişerse yine içindeki sebzeler pişmeden üzeri kızaracak hatta yanacaktır bu nedenle 175 derece oldukça ideal.

Pişirme süresini 45-50 dakika olarak belirttim ancak fırınınıza göre bu süre değişebilir.

Bakacağımzı nokta böreğimizin üzeri güzelce renk almış mı? Üzerine hafif bastırdığınızda alt kısmı akışkan mı? Küçük bir çatal ya da kürdan ile de sebzeler yumuşamış mı diye bakabilirsiniz.

Fırından çıkınca 5-10 dakika dinlenmesine izin verdikten sonra dilimleyebilirsiniz.