Tek baharat çözüm oluyor: Diş ağrısı hafifliyor!

Diş ağrısı pek çok insanın şikayetçi olduğu sağlık problemleri arasında bulunuyor. Çünkü şiddetli bir diş ağrısı katlanılamaz hale gelebiliyor. Öte yandan bir baharat, ağrıyı hafifletme konusunda faydalı olabiliyor. İşte detaylar…

Diş ağrısı istenmeyen sağlık sorunları arasında bulunuyor. Çünkü ağrının şiddeti fazlaysa adeta katlanılamaz bir hale gelebiliyor. Öte yandan diş ağrısının oluşmasını engelleyebilmek için düzenli şekilde diş bakımı yapılması da tavsiye ediliyor. Ancak her zaman diş fırçalamak mümkün olmuyor.

Diş fırçalamanın mümkün olmadığı zamanlarda, diş sağlığı için karanfil kullanımı tavsiye edilebiliyor. Çünkü karanfil, diş çürüklerine neden olan bakterilerin ölmesinde yardımcı olabiliyor. Bu nedenle mikrop öldürücü olarak da dile getirilebiliyor. Öte yandan karanfil, diş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabiliyor.

DİŞ AĞRISINI HAFİFLETEBİLİYOR

Karanfili birçok insan ağız kokusunu önlemek için tercih edebiliyor. Öte yandan karanfil, diş ağrısını hafifletmeye de yardımcı olabiliyor. Çünkü karanfil, doğal antiseptik ve anestik formu öjenal bulunduruyor. Bu özellik ağızdaki mikroplardan kurtulmaya, diş ağrısını azaltmaya ve uyuşmaya faydalı olabiliyor. Bunun sonucunda ise ağrıyan dişte geçici bir rahatlama oluşabiliyor.

Öte yandan diş ağrısına tek başına geçici çözüm olabilen karanfil, diş çürüklerine ve dişeti iltihaplarına neden olan mikropları öldürmede yardımcı olabiliyor.

Dikkat: Diş ağrısını hafifletmede faydalı olabilen karanfili, alerji etkisi oluşabilecek kişilerin ve farklı bir sağlık rahatsızlığı oluşma riski bulunan kişilerin uzman bir doktora danışarak tercih etmeleri gerekir. Ayrıca şiddetli bir diş ağrısı bulunuyorsa veya ağrıya kesin çözüm aranıyorsa, uzman bir diş hekimine başvurulması önerilir.