AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
Anadolu mutfaklarında sır olarak kalmış birçok lezzet var. Bunlardan biri d salçalı yumurtadır. Salçalı yumurta içeriğinde hem antioksidan hem de protein barındıran besinlerden biridir. Bu sayede vücudun istediği vitaminlerini daha sabahın ilk ışıklarında veren salçalı yumurta Anadolu'nun gizemli bir lezzetidir.
Yaylalarda yapılan ve en pratik kahvaltılık olan salçalı yumurtanın en püf noktası ise salçayı yakmadan yumurtayı kırmaktır.
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı salça
Bir çay kaşığı pul biber
Bir çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Bir tavaya yağı boşalttıktan sonra kızmasını beklemeden salçayı içine koyun.
Akabinde üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edip karıştırın.
Ocağı sürekli kısık ateşte tutun.
Salça hafif pişince yumurtaları tavanın farklı yerlerine kırın.
Üzerine baharatları ve tuzu döküp bir kapakla kapatın.
5 dakika sonra salçalı yumurtanız hazır olur!
Afiyet şifa olsun...