Tek atışta hem antioksidan hem de protein deposu! En pratik salçalı yumurta nasıl yapılır

Tek atışta hem protein hem antioksidan tüketmek isteyenler için Anadolu'nun en gizemli kalmış lezzetini sizler için ortaya çıkardık. Yumurta ve salçanın buluştuğu bu eşsiz lezzete bayılacaksınız. En hızlı ve pratik kahvaltılık olan salçalı yumurta yayla lezzetidir. Peki en pratik salçalı yumurta nasıl yapılır? İşte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

Anadolu mutfaklarında sır olarak kalmış birçok lezzet var. Bunlardan biri d salçalı yumurtadır. Salçalı yumurta içeriğinde hem antioksidan hem de protein barındıran besinlerden biridir. Bu sayede vücudun istediği vitaminlerini daha sabahın ilk ışıklarında veren salçalı yumurta Anadolu'nun gizemli bir lezzetidir.

Yaylalarda yapılan ve en pratik kahvaltılık olan salçalı yumurtanın en püf noktası ise salçayı yakmadan yumurtayı kırmaktır.

SALÇALI YUMURTA NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

3 adet yumurta

1 yemek kaşığı salça

Bir çay kaşığı pul biber

Bir çay kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı tuz

Yarım çay bardağı ılık su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Bir tavaya yağı boşalttıktan sonra kızmasını beklemeden salçayı içine koyun.

Akabinde üzerine yarım çay bardağı suyu ilave edip karıştırın.

Ocağı sürekli kısık ateşte tutun.

Salça hafif pişince yumurtaları tavanın farklı yerlerine kırın.

Üzerine baharatları ve tuzu döküp bir kapakla kapatın.

5 dakika sonra salçalı yumurtanız hazır olur!

Afiyet şifa olsun...

Binbir derde deva lezzet! Tam bir vitamin deposu olan bademli ekmek nasıl yapılır?