Tazelikten ağızda dağılıyor! Pratik şekerpare tarifi: Püf noktası şerbetin iyice çekmesi

Şekerpare klasik ve lezzetli bir tatlı. Şekerparenin püf noktası şerbeti tam anlamıyla çekmesi. Şekerpare hamuruna yumurtanın beyazı eklenmelidir. Peki şekerpare nasıl yapılır? İşte tarifi...

Şekerpare şerbetli tatlılardan biri. Şekerpare için şerbet ılıdıktan sonra dökülmelidir. Peki şekerpare nasıl yapılır?

İşte kolay bir şekerpare tarifi:

Şekerpare Tarifi

Malzemeler:

Hamur için:

125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı irmik

2 yemek kaşığı pudra şekeri

1 yumurta (beyazı hamura, sarısı üzerine sürülecek)

1 paket vanilin

1 çay kaşığı kabartma tozu

2-2,5 su bardağı un

Şerbet için:

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Birkaç damla limon suyu

Yapılışı:

Şerbeti hazırlayın:

Tencereye suyu ve şekeri koyup kaynatın.

Kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika daha pişirin.

Limon suyunu ekleyip 1-2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru hazırlayın:

Tereyağını, sıvı yağı, yumurta beyazını, irmiği, pudra şekerini, vanilini ve kabartma tozunu bir kaba alın.

Azar azar unu ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.

Şekerpareleri şekillendirin:

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.

Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün.

Bir çatal yardımıyla üzerlerine çizikler atarak şekil verin.