Tazeliğini maden suyundan alıyor! Pastanelerde kuyruğun nedeni bu poğaça tarifi: Kokusu sofraya çağırıyor

Kahvaltılık poğaçayı çayın yanına deneyebilirsiniz. Mis kokulu yumuşacık poğaçanın tarifini yazdık. İşte detaylar...

Sabahları kahvaltı sofranızda taze, yumuşacık poğaçalarla güne başlamaya ne dersiniz? Günümüzün hızla akıp gittiği modern dünyada, mutfakta zaman kazanmak için pratik tarifler her zaman hayat kurtarıcıdır. İşte size akşamdan hazırlayıp sabah sıcak sıcak servis edebileceğiniz, hem kolay hem de leziz bir poğaça tarifi.

MALZEMELER

250 gram margarin veya tereyağı ( oda sıcaklığında yumuşamış)

1 çay bardağı sıvı yağ

1 şişe maden suyu

3 yemek kaşığı şeker

3 yemek kaşığı yoğurt

1 paket instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

4,5 su bardağı un

İçi için;

Peynir

Üzerine;

Yumurta sarısı

YAPILIŞI

Yoğurma kabına tüm sıvı malzemeleri alıp karıştıralım.

Tuz, maya ve un ilave edip yumuşak bir hamur yoğuralım.

Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp elimizle hafif açalım.

Peynir koyup kapatalım.

Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip tepsiyi streç filmle kapatıp buzdolabına kaldıralım.

Sabaha kadar bu şekilde bekletelim.

Dolaptan çıkarıp 10-15 dakika bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece ısıttığımız fırında kızarıncaya kadar pişirelim.

Afiyet olsun.