Taze tavuk ve balık nasıl seçilir? Oysa tazesini seçmek bu kadar basitmiş...

Tavuk ve balık pek çok insan tarafından sağlıklı ve lezzetli olduğu için tüketilebiliyor. Ancak tüketilen besinin taze olup olmadığı da oldukça önemli. Bu nedenle, ''Taze tavuk ve balık nasıl seçilir?'' sorusu da araştırılabiliyor. Öte yandan, ''oysa tazesini seçmek bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bazı yöntemler bulunuyor. İşte detaylar…

Tavuk ve balık hem lezzetli hem de sağlıklı olarak ön plana çıkabiliyor. Ancak tüketilen balık veya tavuğun taze olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü bayat balık veya tavuk sağlık açısından tehdit oluşturabiliyor. Bu nedenle, ''Taze tavuk ve balık nasıl seçilir?'' sorusu da araştırılabiliyor. Ayrıca bu noktada ön plana çıkan bazı yöntemler, ''oysa tazesini seçmek bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor.

TAZE TAVUK VE BALIK NASIL SEÇİLİR?

Taze tavuk ve balık seçmenin birçok farklı yolu bulunuyor. Ayrıca bu yollardan bazıları kolayca gerçekleşebiliyor. Nitekim taze tavuk ve balık seçmenin pratik yöntemlerinden bazıları aşağıda yer alıyor.

Taze tavuk seçmenin kolay yollarından bazıları şu şekilde;

Tavuğun pembe olması taze olduğunun işareti olarak görülür. Ancak derisi sarıya benzer veya griye dönmüşse uzak durulmalı.

Tavuktan ağır ve ekşimsi bir koku geliyorsa, bozulmaya başladığının göstergesi olarak bilinir.

Taze balık seçmenin kolay yollarından bazıları şu şekilde;

Bayat balığın karın kısmı şiş olur, taze balığın ise temiz. Ayrıca bayat balığın karın kısmında dışkı görülebilir. Öte yandan balığın karnı buruşmuşsa bayat olduğunun işareti olabilir.

Taze balığın ağız kısmı genellikle kapalıdır. Bayat balığın ise açılmaya başladığı görülebilir.

Taze balık deniz ve yosun kokar.

Yemeyen pişman oluyor: Şifa deposu pekmez ve limon kürü! Her sabah bir kaşık tüketilirse...