Taze fasulye tarifi! Hem kolesterole hem kalbe şifa

Yazın en sevilen yemeklerinden biri de taze fasulye. Hem hemen bayatlamayan hem de soğuk tüketilen zeytinyağlı fasulye tarifi oldukça kolay. Tek yapmanız gereken yaz domatesini ve fasulyeleri ayıklamak. İşte parmaklarınızı yedirtecek taze fasulye tarifi ve malzemeleri…

HİLAL ÇAKIR

Kolesterolü düşürmeye yardımcı olan kalp dostu taze fasulye tarifi merak ediliyor. Peki, taze fasulye nasıl yapılır?

Diyet dostu olan taze fasulye yaz menülerinin olmazsa olmazı. Hem soğuk hem sıcak tüketilebilen zeytinyağlı taze fasulye sofranızda iştah kabartacak. İşte nefis taze fasulye tarifi ve malzemeleri...

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ MALZEMELER

500 gr taze fasulye

1 büyük kuru soğan

2 orta boy domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)

3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı domates salçası (isteğe bağlı)

1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı)

1 çay kaşığı toz şeker

Tuz

1 su bardağı sıcak su

TAZE FASULYE TARİFİ

Fasulyeleri ayıklayın. Kılçıklarını alın, ortadan ikiye bölün veya isteğe göre verev doğrayın.

Soğanı doğrayın ve zeytinyağıyla birlikte tencereye alın. Kısık ateşte pembeleşene kadar kavurun.

İsteğe göre ince doğranmış sarımsağı ve salçayı ekleyip 1-2 dakika daha kavurun.

Domatesleri ekleyip karıştırın, birkaç dakika pişirin.

Üzerine fasulyeleri yerleştirin, şeker ve tuzu ekleyin. Fasulyeleri çok karıştırmadan malzemeleri yayın.

Sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp önce yüksek ateşte kaynatın, sonra kısık ateşte 30–40 dakika pişirin.

Piştikten sonra oda sıcaklığına gelince buzdolabında dinlendirin. Soğuk servis edin.

Servis Önerisi

Üzerine zeytinyağı gezdirip limonla servis edebilirsiniz.

Yanına pilav veya yoğurt çok yakışır.

MasterChef'i izleyenler için merak konusu oldu: Patates püresi yaparken blender kullanılır mı?