AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA
Merve Kantarcı Çulha
Taze fasulye tarifini Canan Karatay'ın önerisiyle sağlıklı hale getirebilirsiniz. Karatay Mutfağı'ndan taze fasulye tarifi veren Karatay, yemeklerde kaya tuzu kullanmayı öneriyor. İşte adım adım yaza özel taze fasulyenin yapılışı...
TAZE FASULYE TARİFİNİN PÜF NOKTALARI
Genelde domatesin suyu fasulyeleri pişirmeye yetiyor ama yemek pişerken arada kontrol edin.
Eğer domatesin suyu çekildikten sonra fasulyeler pişmemişse bir çay bardağı kadar su ilave edebilirsiniz.
Malzemeler
1 kilo taze fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
2 adet domates
1 dilimlenmiş limon
Kristal kaya tuzu
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ
Fasulyeleri bol suyla yıkayın, uçlarını ayıklayın ve elle ikiye kırarak tencereye koyun. Soğan ve domatesleri soyun ve küçük küp şeklinde doğrayıp, fasulyelerin üzerine ilave edin.
Zeytinyağını da ekleyip kısık ateşte pişirin.
Ateşi söndürünce tuzunu ilave edip, karıştırın. Limon dilimleri ile servis edin.