Taze eti renginden anlayabilirsiniz! İşte et pişirmenin püf noktası

Et pişirmenin püf noktası ve tazeliği herkes tarafından araştırılan bir konu. Peki, et satın alırken tazeliği nasıl anlaşılır? ''Taze eti renginden anlayabilirsiniz'' diyen Şef Rafet İnce etin pişirilmesinden rengine kadar en önemli detayları Mor Papatya okuyucuları için anlattı.

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Ramazan ayı gelince iftar sofralarında et yemekleri de vazgeçilmez oluyor. Peki, lezzetli bir et yemeği için neler yapılmalıdır? Şef Rafet İnce, etin pişirilmesinden tazeliğine kadar en önemli püf noktaları sizler için paylaştı.

ET PİŞİRMENİN 3 PÜF NOKTASI

1. Lezzetli bir et yemeği için etin dinlendirilmiş taze et olmalıdır. Peki, taze et ve dinlendirilmiş et nasıl ayrıştırılır? Taze et, yeni kesilmiş et çok kırmızıdır. Taze et, dinlendirilmiş et ise koyu kırmızıdır. Hafif siyaha dönüktür. O en lezzetli ettir.

2. İyi bir et pişirmenin püf noktası mutlaka döküm tavada yaklaşık tavayı 5 dakika ısıtılmalıdır. Etin her yerini mühürlemek lazım.

3. Mühürlediğiniz zaman et içerisinde ne kadar suyu, proteini varsa içinde hapsolur. En önemli kısım etin dışını mühürlemektir.