Taze ekmek tüyosu! 1 hafta bayatlamıyor, ekmeği saklamanın püf noktaları

Taze ekmek sevenler için bayat ekmek tüketmek zor. Fakat birkaç püf noktasıyla ekmeği uzun süre taze tutabilirsiniz. Sadece keten bir bezle bile taze ekmeğinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Taze ekmeği korumanın püf noktaları haberimizde...

Taze ekmek bazıları için kahvaltı ve akşam yemeklerinin olmazsa olmazı. Özellikle kahvaltıda en sık tüketilen taze ekmeğin ömrünü birkaç püf noktasıyla uzatabilirsiniz.

Her ekmek türünün kendine has özellikleri vardır ve bu yüzden de saklama yöntemi ekmeğe göre değişir. Örneğin çavdar ekmeği normal beyaz ekmeğe göre daha uzun süre taze kalabilir. Ekmeğin korunmasında nem önemli bir faktördür. Hatta aşırı nem, küf ve bakteri oluşumuna neden olarak ekmeğin raf ömrünü kısaltır. Peki, ekmek nasıl saklanır? Taze ekmek için ne yapılmalı?

EKMEĞİ BİRKAÇ GÜN TAZE TUTMANIN PÜF NOKTASI

Ekmekleri mutlaka bir ekmek kutusunda saklayın. Piyasada metal, ahşap, seramik veya bambu gibi çeşitli malzemelerden yapılmış çeşitli kutular bulabilirsiniz. Bunlar ekmeği aşırı nemden korumak ve küflenmeyi önlemek için iyi havalandırma sağlamak üzere tasarlanmıştır.

Nemi hapsedip ekmeğin bozulmasını hızlandırabileceğinden plastik kaplardan kaçınmak en iyisidir.

Kağıt veya bez kullanın: Ekmeği kağıt veya keten beze sarmak da tazeliğinin korunmasına yardımcı olabilir. Bu malzemeler gerekli nemi korurken yeterli hava sirkülasyonu sağlar.

Dondurma: Uzun süreli saklama için ekmeğinizi dondurmayı düşünün. Her gün kullanımını kolaylaştırmak için dondurmadan önce dilimler halinde kesin. Dondurarak ekmeğin tazeliğini çok daha uzun süre korur.

Doğrudan güneş ışığından kaçının: Ekmeğinizi, dokusunu ve tadını değiştirebilecek doğrudan güneş ışığından uzakta, karanlık, serin bir yerde saklayın.