Taze balık ve tavuk seçmenin pratik yöntemleri! Meğer bu kadar basitmiş...

Balık ve tavuk, Türkiye'deki pek çok insanın severek tükettiği besinler arasında gösterilebiliyor. Çünkü söz konusu besinler, sağlıklı olmalarının yanı sıra lezzetli olarak da ön plana çıkabiliyorlar. Öte yandan bayat balık veya tavuk, sağlık açısından tehdit oluşturabiliyor. Bu nedenle taze olmalarına özen gösterilmesi gerekiyor. Ayrıca taze olup olmadıklarını anlamanın pratik yöntemleri de bulunuyor. İşte detaylar…

Balık ve tavuk, lezzetli ve sağlıklı olduğu düşüncesi ile Türkiye'deki pek çok insan tarafından sık sık tüketilebiliyor. Ancak söz konusu besinlerin taze olup olmadığına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü tavuk veya balık, bayat olduğunda sağlık açısından tehdit oluşturabilir. Öte yandan hem balığın hem de tavuğun taze olup olmadığını anlamanın, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen bazı yöntemleri bulunuyor.

TAZE TAVUK NASIL ANLAŞILIR?

Tavuk birçok insan tarafından sevilerek tüketilen besinler arasında işaret edilebiliyor. Ayrıca küçük yaşlardan itibaren pek çok insan tavuk tüketmeye başlıyor. Ancak satın alınan tavuğun taze olmasına da özen gösterilmesi gerekiyor. İşte taze tavuk seçmenin pratik yöntemlerinden bazıları şu şekilde;

Tavuğun pembe olması, taze olduğunun göstergesi olarak görülebiliyor. Öte yandan derisi sarıya benzer ya da griye dönmüş bir tavuk bulunuyorsa, uzak durulması gerekiyor.

Bozulmaya başlayan tavuk, ağır ve ekşimsi bir koku yayar. Bu nedenle söz konusu besinden uzak durulması gerekir.

TAZE BALIK NASIL ANLAŞILIR?

Balık, Türkiye'deki birçok insan tarafından sağlıklı olmasının yanı sıra lezzetli olduğu için de tüketilebiliyor. Ayrıca birçok uzman tarafından tüketilmesi de tavsiye edilebiliyor. Ancak bayat balık, sağlık açısından tehdit oluşturabilir. Bu nedenle taze balık seçmenin pratik yöntemlerine de dikkat edilmesi öneriliyor. İşte söz konusu yöntemlerden bazıları şu şekilde;

Taze balık, karın kısmına bakılarak anlaşılabilir. Nitekim bayat balığın karın kısmı şiş görünür. Taze balığın ise temizdir. Öte yandan bayat balığın karın kısmında dışkı görülebilir. Bunun yanı sıra balığın karnı buruşmuşsa, bayat olduğunun göstergesi olabilir.

Taze balık, deniz ve yosun kokar.

Taze balığın ağız kısmı genelde kapalı olur. Bayat balığın ise açılmaya başladığı görülebilir.