Tavuklu Mahmudiye tarifi ve malzemeleri

Tavuklu Mahmudiye tarifi Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü oldu. Peki, tavuklu Mahmudiye nasıl yapılır? Tavuklu buttan yapılan bu yemeğin içerisinde bademden tarçına ve kimyona kadar zengin besinler yer alıyor. Tencere yemeği olan tavuklu Mahmudiye tarif defterinizin favori yemeği olabilir. İşte nefis tavuklu yemek tarifi ve malzemeleri...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Benim Yemeğim'in bugünkü menüsü tavuklu Mahmudiye tarifi oldu. Yarışmacılar ellerindeki malzemelerle tavuklu Mahmudiyeyi birbirlerine ve Şef Rafet İnce'ye beğendirmeye çalışacak. Eğer "Bugün ne pişirsem?" diye düşünüyorsanız tencere yemeği olan tavuklu Mahmudiyeyi deneyebilirsiniz. İşte hem kolay hem de lezzetli tavuklu yemek tarifi ve malzemeleri...

TAVUKLU MAHMUDİYE MALZEMELER

1 adet kalçalı tavuk but

1 tatlı kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı

15 adet arpacık soğan

1 dal taze soğan

1 tatlı kaşığı bal

3 adet kuru erik

3 adet kuru kayısı

2 yemek kaşığı soyulmuş badem

Yarım limonun suyu

1 adet çubuk tarçın

Yarım çay kaşığı kimyon

4 dal dereotu

Tuz ve karabiber

TAVUKLU MAHMUDİYENİN YAPILIŞI

Tavuğun uç kısımlarındaki yağlı yerini, kemiklerini ve derisini alıp fileto haline getiriyoruz. Tencerede tereyağını zeytinyağıyla eritiyoruz. Önce arpacık soğanları karamelize edip ardından kuşbaşı doğradığımız tavukları ilave edip kavurmaya başlıyoruz. Dörde böldüğümüz kuru erik ve kuru kayısıyı tencereye ilave ediyoruz.

Çubuk tarçını ekliyoruz. Kavurduğumuz bademler, kimyon, bal, yarım limon suyu, doğradığımız dereotu ve taze soğanı da ekleyip kavuruyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip üzerine 1,5 su bardağı su ilave ettikten sonra 5 dakika suyunu çekmesini bekliyoruz.

Tavuklu Mahmudiye hazır. Yemeğimizi tabağa alıyoruz ve servis ediyoruz. Afiyet olsun...