Okan Kabuk
Tavuk birçok insanın neredeyse her yaşta tükettiği besinlerden biri olarak gösterilebiliyor. Öte yandan haşlanarak veya fırında da hazırlanarak tüketilebilen söz konusu besin, lezzetli ve sağlıklı olarak biliniyor. Bu nedenle birçok kişi tarafından sık sık tüketilebiliyor. Ancak bozulmuş tavuk, zehirlenmeye sebep olarak son derece zararlı etkiler oluşturabilir.
Satın alınan tavuğun bozulmuş veya taze olduğunu anlamanın bazı kolay yöntemleri bulunuyor. Ayrıca söz konusu yöntemler, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebiliyor. Bu nedenle tavuk tüketenlerin, taze olup olmadığına dikkat etmeleri öneriliyor.
Satın alınan tavuğun taze olup olmadığını anlamanın bazı kolay yöntemleri bulunuyor. Ayrıca tavuk tüketenlerin söz konusu yöntemlere dikkat etmeleri tavsiye ediliyor. Nitekim, ''meğer bu kadar basitmiş'' bile dedirtebilen yöntemler, zehirlenmeyi önleyebilir. İşte taze tavuk göstergelerinden bazıları şu şekilde;
Tavuğun rengi pembe beyazsa taze olarak gösterilebiliyor. Öte yandan tavuğun derisi sarıya benzer ya da gri renge dönmüşse, uzak durulması gerekiyor.
Tavuk ekşimsi ve ağır bir koku yaymıyorsa, taze olduğunun göstergesi olabilir. Nitekim bozulmaya başlayan tavuk, ekşimsi ve ağır bir koku yayar. Bu durumda o besinden uzak durulması gerekir.