İnce ince doğranmış et ve dolgun malzemesiyle kendine hayran bırakan tavuk tantuni 7’den 70’e herkesin severek tükettiği sokak lezzetleri arasında bir numarada yer alıyor. Mersin yöresine ait olsa da hemen hemen yer de yapılan tavuk tantuniyi evde yapmakta oldukça pratik ve kolay. Daha az maliyetle ve sağlıklı evde tavuk tantuni nasıl yapılır merak ediliyor.
TANTUNİ NEDİR?
Türkmenlerden ve yörük geleneğinden geldiği iddia edilen “tantuni” Akdeniz bölgesinin Mersin ilimizle özdeşleşmiş ve ülke genelinde yaygınlaşmış bir dürüm çeşididir. Antakya ve Mersin’de farklı usüllerle yapılır.
EVDE TAVUK TANTUNİ NASIL YAPILIR TARİFİ
MALZEMELER
4 adet tavuk pirzola
İŞTE, EV YAPIMI TAVUK TANTUNİ TARİFİNİN HAZIRLANIŞI…
Tavuk pirzolayı küçük parçalara bölerek yağsız bir tavada soteleyin.
Suyunu çektikten sonra üzerine sıvı yağ ekleyin.
Sarımsak ve soğanı küp küp doğrayarak tencereye ekleyin.
Doğradığınız biberleri de ilave ederek sotelemeye devam edin.
Et suyunu çektikçe arada bir su ekleyin. Pişmesine yakın bütün baharatları ve tuzu ekleyerek altını kapatın.
Lavaşın içine tavuklu karışımdan ve hazırladığınız garnitürden ekleyerek dürüm şeklinde sarın.
Dilerseniz içine kıvırcık da ekleyerek servise sunabilirsiniz.