Tavuk patlıcan dolama nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tavuk patlıcan dolama tarifi ve malzemeleri burada!

Tavuk patlıcan dolama tarifi ve malzemeleri yakından takip ediliyor. Kanal D'nin en çok izlenen yemek yarışmasında gelinler hünerlerini sergileyerek yüksek puan almaya çalışıyor. Peki, Tavuk patlıcan dolama nasıl yapılır? Biz de sizler için Gelinim Mutfakta tavuk patlıcan dolama tarifi ve malzemelerine haberimizde yer verdik.

Gelinim Mutfakta tavuk patlıcan dolama tarifi ve malzemeleri ekrana geldi. Akşam yemeğinde bu tarifi denemek isteyenler araştırmalarında Tavuk patlıcan dolama nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. 4 gelin ve kayınvalidenin yarıştığı Gelinim Mutfakta tavuk patlıcan dolama tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

TAVUK PATLICAN DOLAMA TARİFİ!

4 adet patlıcan

500 gr tavuk göğsü

4 adet Yeşil Soğan

1 çay kaşığı Kırmızı Biber

1 kaşık Kimyon

Tuz, Karabiber

3 adet Domates

1 Diş Sarımsak

Yarım demet Reyhan

1 çay bardağı yağ

1 tutam maydanoz

2 adet biber

1 kaşık salça

TAVUK PATLICAN DOLAMA NASIL YAPILIR?

Patlıcanları uzunlamasına kesip kızartıyoruz.

Fırın tepsisine dik duracak oraları boş şekilde diziyoruz.

Bir tavada yağda biber, soğan, tavuk göğsü ve baharatları ekleyip soteliyoruz.

Karışımı her bir patlıcanın arasına gelecek şekilde yerleştirip patlıcan dilimlerini sarıyoruz. Bir kürdanla sabitliyoruz.

Üzerşne salçalı suyu gezdirip isteğe bağlı kaşar peynir koyuyoruz.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.

Rendelenmiş sarımsak, doğrnamış reyhan ve kalan tüm malzemeleri koyup fırına veriyoruz.