Gelinim Mutfakta tavuk patlıcan dolama tarifi ve malzemeleri ekrana geldi. Akşam yemeğinde bu tarifi denemek isteyenler araştırmalarında Tavuk patlıcan dolama nasıl yapılır? sorusuna yanıt aramaya başladı. 4 gelin ve kayınvalidenin yarıştığı Gelinim Mutfakta tavuk patlıcan dolama tarifi ve malzemelerine haberimizden ulaşabilirsiniz.
TAVUK PATLICAN DOLAMA TARİFİ!
4 adet patlıcan
500 gr tavuk göğsü
4 adet Yeşil Soğan
1 çay kaşığı Kırmızı Biber
1 kaşık Kimyon
Tuz, Karabiber
3 adet Domates
1 Diş Sarımsak
Yarım demet Reyhan
1 çay bardağı yağ
1 tutam maydanoz
2 adet biber
1 kaşık salça
TAVUK PATLICAN DOLAMA NASIL YAPILIR?
Patlıcanları uzunlamasına kesip kızartıyoruz.
Fırın tepsisine dik duracak oraları boş şekilde diziyoruz.
Bir tavada yağda biber, soğan, tavuk göğsü ve baharatları ekleyip soteliyoruz.
Karışımı her bir patlıcanın arasına gelecek şekilde yerleştirip patlıcan dilimlerini sarıyoruz. Bir kürdanla sabitliyoruz.
Üzerşne salçalı suyu gezdirip isteğe bağlı kaşar peynir koyuyoruz.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
Rendelenmiş sarımsak, doğrnamış reyhan ve kalan tüm malzemeleri koyup fırına veriyoruz.