Tavuk ciğeri tarifi! 1 kaşık ekleyince ciğerin kokusunu alıyor

Tavuk ciğeri tarifi merak ediliyor. İftara saatler kala menüsüne karar verenler tavuklu tarifleri tercih ediyor. Tavuk ciğeri pişirmeden önce bilmeniz gereken birkaç püf noktası var. Örneğin, ciğere un katmak kokusunu alıyor. Bunun yanında kesinlikle fazla sudan kaçınmak gerekiyor. İşte tavuk ciğeri tarifi...

Tavuk ciğeri tarifi hem kolay hem lezzetli. Tavuk ciğeri iftara seçilecek yemeklerin başında geliyor. Çünkü kısa sürede pişiyor. Ciğeri sevmeyenler genelde kokusundan şikâyet eder. Tavuk ciğerin kokusunu almak için bir kaşık un eklemek yetiyor. İşte tavuk ciğeri tarifi ve malzemeleri...

TAVUK CİĞERİ PİŞİRMEDEN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKEN PÜF NOKTALAR

Ciğerleri pişirirken fazladan su eklemeyin. Kendi kendine suyunu çekmesini bekleyin.

Ciğerin içerisine domates sosu ya da küçük küçük doğradığınız domateslerden ekleyebilirsiniz.

İstediğiniz baharat çeşidini ilave edebilirsiniz.

Eklediğiniz un ciğerin kokusunu alacaktır.

TAVUK CİĞERİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

450-500 gram tavuk ciğer

1 çorba kaşığı un

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Kekik

Karabiber

Kimyon

Tuz

1 adet büyük kuru soğan

Birkaç adet maydanoz

TAVUK CİĞERİ TARİFİ

Ciğeri yıkayın ve tavuk ciğerlerinin beyaz görülen kısımlarını attıktan sonra doğrayın.

Doğradığınız ciğerleri tavaya koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı halde pişirin.

Suyunu çektiğinde yağ ilave edin.

Yağ ile kızarmaya başlayan ciğerlere tercihe göre tuz, karabiber, kekik ve kimyonu ilave edin.

Ocaktan almaya yakın 1 yemek kaşığı unu ciğerlerin üzerine serpin ve karıştırın.

2-3 dakika un kokusu geçmesi için kavurun ve ocağı söndürün.

Kuru soğanları piyazlık doğrayın ve elle ovun. Ciğerlere ekleyin.

Servis tabağına alın. Doğranmış maydanoz ile süsleyin, afiyet olsun.