Tavada yapışmaz tadına doyulmaz kahvaltılık! Krep börek tarifi

Krep böreği özel misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Krep börek içerisine kaşar rendesi de giriyor. Peki muhteşem kahvaltılık lezzet nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Krep böreği hazırlarken geniş bir kap içerisine alınmalı tüm malzemeler. İyice karıştırılmalı. Peki duyurucu krep börek nasıl yapılır? İşte yanıtı...

KREP BÖREK İÇİN MALZEMELER

3 adet yumurta

6 yemek kaşığı zeytin yağ

2,5 su bardağı süt

1,5 çay kaşığı tuz

2 su bardağı un

Yarım paket kabartma tozu

1 tutam maydanoz

4 dal taze soğan

İçi için;

Kaşar rendesi

Üzerine sürmek için;

Soğuk tereyağ

YAPILIŞI

Genişçe bir kaseye yumurta, zeytin yağı, süt, tuz alınıp çırpılıp un ve kabartma tozu eklenip tekrar çırpılıp ince kıyılmış maydanoz ve taze soğan eklenerek karıştırılır.

Tava bir fırça yardımıyla hafifçe yağlanıp bir kepçe krep hamurundan eklenip arkalı önlü pişirilir. Tüm hamur bu şekilde pişirilir.

Böreği hazırlamak için bir tane krep tavaya alınıp her yerine gelecek şekilde kaşar rendesi serilip başka bir krep üzerine kapatılıp kısık ateşte arkalı önlü ısıtıp tereyağ ile her iki yüzü de yağlanıp sıcak servis edilir.

Tüm krepler bu şekilde hazırlanarak pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.