Kaşık helvası, Denizli'nin en meşhur lezzetlerinden biri. Özellikle düğün, nişan veya cenazelerde ikram edilen kaşık helvası içerisine ceviz, fıstık ya da fındık ilave edilerek yapılabilir.
Kaşık Helvası Malzemeleri Neler?
1 paket margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı iri dövülmüş fındık
2 paket (250 g) pudra şekeri
Kaşık Helvası Nasıl Yapılır?
1 paket margarin tencerede eritilir.
Eritilen margarine un eklenerek 20-25 dk orta ateşte karıştırılarak kavrulur.
İri dövülmüş fındıklar da karışıma ilave edildikten sonra tekrar 20-25 dk kavrulur.
Ocaktan alınan karışıma pudra şekeri ilave edilir.
Elimiz karışımın sıcaklığına dayanabileceği ısıya geldiğinde helva kaşıkla alıp avuç içimizle bastırılıp kaşıktan çıkartılır.