Tatlı krizini önleyen çay tarifi

Ramazan'da özellikle tatlı yeme isteği alınan fazla kiloların başlıca sorumlusu. Peki, tatlı krizini bastıran çayı hiç denediniz mi? Rezene, meyankökü ve çubuk tarçınla hazırlanan çay fazla kilolara sebep olan tatlı alışkanlığınızı değiştirilebilir. İşte tatlı krizini önleyen çay tarifi...

Şerbetlilerden sütlülere kadar tatlıları görünce dayanamayanlardansanız bu haberimiz tam size göre. "Kilo alıyorum, çünkü tatlıdan vazgeçemiyorum" diyenler için tatlı krizini önleyen çay tarifi hazırladık.

Uzun uzun kahvaltı yapma fırsatı bulduğunuz her zaman, kahvaltıyı bal-kaymak ikilisiyle, reçelle ekmeğe sürüp yemekten büyük zevk aldığınız çikolatalarla bitiriyorsanız, öğle ve akşam yemeklerinin hemen ardından "Etrafta yiyecek herhangi bir tatlı var mı acaba" diye aranmaya başlıyorsanız kısacası yemek yedikten hemen sonra tatlı yeme isteği duyuyorsanız tatlı krizini önleyen çayla tanışmanız gerekiyor.

Fitoterapi uzmanı Ümit Aktaş'ın zayıflamak istediği halde tatlılardan kopamayanlara özel hazırladığı çay tarifi şöyle:

MALZEMELER

1 tatlı kaşığı rezene

Bir parça meyankökü

Bir çubuk tarçın

10 DAKİKADA TATLI KRİZİNİ ÖNLEYEN ÇAY TARİFİ

Bir tatlı kaşığı rezene, bir parça meyankökü ve bir adet çubuk tarçını porselen ya da cam bardağa koyup üzerine kaynar su ekleyin. 10 dakika demlendikten sonra için. Günde 3-4 fincan içebilirsiniz.