Tatlı krizine ilk müdahale! 7 formül şekerle aranızı bozuyor

Şekerli tatlılar vücudu zehirliyor. Özellikle asidik şekerli içecekler sindirim sisteminde hasara yol açıyor. Peki tatlı krizleri nasıl önlenir?

Az uyku şeker krizlerini tetikler. Tatlı ihtiyacını azaltmak için basit karbonhidratlardan kompleks karbonhidratlara geçiş yapmalı. İşte detaylar...

5 SAATTEN AZ UYUYAN DAHA ÇOK ŞEKER TÜKETİYOR

Yapılan çalışmalar 5 saat ve daha az uyumayı şekerli içecek tüketimiyle ilişkili buluyor. Çünkü uykusuz kalınca günlük enerjimiz düşüyor ve onu toplamak için sürekli atıştırmalık tüketiyoruz.

İşte tatlı krizini yenmenin yolları:

1.Meyve tüketin: Canınız tatlı çektiğinde mevsim meyvesi ile tatlandıracağınız bir kâse yoğurt tercih edin.

2. Mutlaka ara öğün yapın: Uzun süreli açlıklarda kan şekeri düşer ve bu vücutta tatlı isteği şeklinde algılanabilir.

3. Yeterince su içmeyi ihmal etmeyin: Beyinde susama ve acıkma aynı yerden kontrol edilir. Bu nedenle bazen susuzluk hissi, açlık veya tatlı isteğiyle karıştırılabilir.

4. Basit karbonhidrattan uzaklaşın: Beslenmenizde beyaz un ve şeker gibi basit karbonhidratlar yerine tam buğday, sebze, kurubaklagiller gibi kompleks karbonhidratları tercih ederek kan şekerinizin daha yavaş yükselmesini sağlayabilirsiniz.

5. Düzenli sağlık kontrolünüzü yaptırın: Tatlı isteği bazen henüz teşhis almadığımız diyabet hastalığının ilk belirtilerinden de olabilir.

6. Posalı besinler tüketin: Kan şekerinin ani yükselmelerini de engelleyerek hep aynı seviyelerde olmasını ve tatlı isteğini engellemeye yardımcı olur.

7. Çay ve kahve yerine bitki çayını tercih edin: Çay ve kahve gibi alışkanlıklar tatlı atıştırmalıkları hatırlatır.