Tatlı kasesinin dibini sıyıracaksınız! Lezzet bombası vanilyalı bademli sütlaç

Tatlı kasesinin dibini sıyıracaksınız! Lezzet bombası vanilyalı bademli sütlaç Akşam çayınıza eşlik edebilecek vanilyalı bademli sütlaç midesi hassas olanlar için tavsiye ediliyor. Yumuşacık tadı olan vanilyalı sütlaç çok lezzetli. Peki nasıl yapılır?

Sütlaç tarifleri arasında yer alan vanilyalı bademli sütlaç birkaç kase tüketilebiliyor. Peki az uğraşlı çok zengin lezzete sahip vanilyalı bademli sütlaç nasıl yapılır?

Orman meyveleriyle süslenebilen vanilyalı sütlacın tarifi merak ediliyor.

VANİLYALI BADEMLİ SÜTLAÇ

80 gram pirinç

450 gram süt

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi

1 çay kaşığı vanilya özütü

Yarım çay kaşığı tarçın

SOS İÇİN

200 gram frambuaz, vişne ya da karadut

1 yemek kaşığı Hindistan cevizi şekeri

1 adet limonun rendelenmiş kabuğu

YAPILIŞI

Pirinç, süt, Hindistan cevizi şekeri, vanilya ve tarçını küçük bir tencereye alın.

Orta ateşte kaynayana kadar sürekli tahta kaşıkla karıştırın.

Kaynamaya başlayınca ocağı kısıp koyulaşana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

Ocaktan alıp kaselere pay edin. Sos için tüm sos malzemesini küçük bir tencereye alın. Kaynayana kadar ara sıra karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Sosu tatlıların üzerlerine pay edip soğuk olarak servis yapın.