Kavunlu dondurmayı bir deneyenler bir daha vazgeçemiyor. Kavunlu dondurma kavun içerisinde, külahta ya da kâsede servis ediliyor. Tatil yerlerinin favori dondurması olan kavunlu dondurma tarifi sanıldığı kadar zor değil. İşte nefis tadı olan yaz yiyeceğinin tarifi...
KAVUNLU DONDURMA MALZEMELER
300 ml krema
175 gram pudra şekeri
1 adet olgun kavun (Soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalar halinde doğranmış olmalı)
1 adet limonun suyu
Servis için taze ahududu ya da istediğiniz meyve
KAVUNLU DONDURMA TARİFİ
Kremayı ve şekeri bir tavaya alın ve kaynatın. Şeker eriyene kadar karıştırın, ardından ocağı kapatın.
Kavunu limon suyuyla birlikte mutfak robotuna alın, pürüzsüz olana kadar çırpın, ardından kremayı kavunun üzerine dökün ve tekrar çırpın.
Karışımı koyulaşıp yarı donana kadar çırpın, ardından dondurucuya dayanıklı bir kaba aktarın ve dondurun. Kavunlu dondurmayı bir kâseye alıp taze ahududu ile servis edebilirsiniz. Dileyenler kavunun içerisinde de servis edebilir. Afiyet olsun...