Tatil sitelerinde bu saatlere dikkat! İşte dolandırılmamak için 8 kural

Otel tatili, villa da özel bir tatil, karavan kiralayıp gezmek derken dolandırıcılar yüzünden bir anda tatil planınız alt üst olabilir. Peki, ekonomik tatil yeri seçerken nelere dikkat edilmelidir? Mor Papatya'ya açıklamalarda bulunan Uluslararası Helal Turizm Derneği Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan, ''Dolandırıcılar özellikle dolandırma işlerini çoğunlukla akşam 20.00 sonrası yaparlar ve sabah 5 den sonra böyle bir web sitesi ortada olmaz.'' dedi. İşte tatil yeri seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli 8 madde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Merve Kantarcı Çulha

Tatil planı yapan birçok kişi dolandırıcılar yüzünden hayal kırıklığı yaşıyor. Güzel gösterilen villalardan olduğundan daha ekonomik gösterilen karavanlara kadar her şeyin mükemmel sitesi hazırlanıyor. Peki, bir tatil sitesinin dolandırıcı olduğunu nasıl anlayacağız?

Aksam.com.tr'den Merve Kantarcı Çulha'ya açıklamalarda bulunan IHATO (Uluslararası Helal Turizm Derneği) Genel Sekreteri Emrullah Ahmet Turhan, tatil planı yapan aileleri uyardı. İşte Turhan'dan tatilden önce yapılması gerekenler...

TATİLE GİTMEDEN ÖNCE SORGULANMASI GEREKENLER

1. Tatilinizi nerde nasıl planlarsanız planlayın güvenilir bir siteden almaya özen gösterin.

2. Sosyal medya üzerinden görecek olduğunuz her reklama hemen inanmayın.

3. Acenteler için TÜRSAB doğrulama kodu olup olmadığını kontrol edin ve kesinlikle ilgili linke tıklayıp doğrulamasını yapın.

4. Pandemi döneminde herkes yüzde 100 iade garanti verirken satın alacağınız tatilin iptal ve iade şartlarına mutlaka göz atın.

5. Akşam 20.00 den sonra bildiğiniz acenteler dışından alışveriş yaparken tüm bunları 3-5 kere daha kontrol edin. Çünkü dolandırıcılar ve paravan siteler gündüz kopyaladıkları şirketlerin yakalamaması için dolandırma işlerini çoğunlukla akşam 20.00 sonrası yaparlar ve sabah 5 den sonra böyle bir web sitesi ortada olmaz.

6. Ödemelerinizi kesinlikle güvenli ödeme yöntemleri ile yapın.

7. İlgili otel ve villa için yorumları mutlaka okuyun. Ne satın aldığınıza emin olun. Harika fotoğrafların arkasında kötü bir deneyiminiz olmasın.

8. Villalar genellikle bağımsız yerler olduğundan önünden toplu ulaşım araçları kolay kolay geçmez. Kendi aracınız ile seyahat etmeyecekseniz veya transfer hizmeti almadıysanız satın almadan önce bir kere daha düşünmelisiniz.