Taş gibi kaliteli zeytinin püf noktaları! Çekirdeği kendisinden ayrılıyor ise...

Taze zeytinlerin en önemli püf noktası sert yapıda olmaları. Zeytin seçiminde dikkat edilmesi gerekenleri derledik. Özellikle zeytin ilk etapta ağızda acı bir tat bırakmalı. İşte detaylar...

Zeytinin saklanma koşulları araştırılıyor. Zeytin serin ve kuru ortamda muhafaza edilmeli. Peki zeytin neden yumuşar?

Zeytinin Kaliteli Olduğunun Püf Noktaları

En iyi ve en kaliteli zeytin anlamının bazı püf noktaları bulunuyor Bu püf noktaları şu şekildedir;

● Kaliteli zeytin almak istiyorsunuz öncelikle zeytinin diri bir görüntüde olmasına özen göstermelisiniz. Diri bir görüntüye sahip olan zeytin kaliteli ve dolgun bir zeytin olduğuna işarettir.

● Aynı zamanda zeytinin solgun olmamasına özen göstermelisiniz zeytin ne kadar parlak renge sahipse o kadar kaliteli ve tazedir.

● Zeytinin çekirdeği zeytinden kolay ayrılıyor ise zeytinin taze olduğunu gösterir.

● Doğal ve taze zeytinler ağızda hafif acı bir tat bırakır. Bu yüzden ağzınızda acı tat bırakan bir zeytini tercih etmelisiniz.

● Zeytin tercihi yaparken ince kabuklu ve ağızda çabuk dağılan zeytinler olmasına dikkat etmelisiniz.

● Kaliteli bir zeytin taze tat verecektir. Böylelikle zeytin alırken tadına bakarsanız zeytinin taze olup olmadığını anlayabilirsiniz.

Zeytin Neden Yumuşar?

Zeytin özellikle kahvaltı sofralarımızı süsleyen bol vitaminli ve mineralli sağlıklı bir besindir. Ancak birçok kişi zeytini doğru koşullarda saklamadığı için zeytinin yumuşaması ve bozulması gibi durumları ile karşı karşıya kalmaktadır. Öylelikle zeytin neden yumuşar? Zeytinin yumuşamaması için ne yapmam gerekiyor? Gibi pek çok soru ile karşı karşıya kalıyoruz. Kahvaltıların vazgeçilmezi zeytin doğru koşullarda saklanarak en taze ve en lezzetli olarak tüketmenizi sağlayacaktır.

Öncelikle zeytinlerinizi nemli ve rutubetli alanlarda saklamamaya özen göstermelisiniz. Nemli ve rutubetli alanlarda muhafaza edilen zeytinler bir süre sonra yumuşamaya başlar ve bozulur. Bu sebepten ötürü zeytinleri serin ve kuru ortamlarda muhafaza etmeniz gerekir. Aynı zamanda zeytinler etraftaki kokuları içine çekebilir. Böylelikle zeytini bulundurduğunuz yerde kesinlikle herhangi bir kokunun olmamasına özen gösterin. Zeytinlerinize doğru koşullarda muhafaza ederseniz hem raf ömrünü uzatır hem de sağlığımız açısından büyük avantaj sağlarsınız. Zeytinleri kendi ambalajında ve mümkünse kendi suyunda muhafaza etmelisiniz. Böylelikle zeytinlerin hem kalitesi hem de lezzeti bozulmayacaktır.