Taş gibi kalıp yoğurt nasıl mayalanır? 1 gram su yok

Yoğurt mayalamanın püf noktaları var. Doğal yoğurt yapılırken sulu olabiliyor. Vereceğimiz püf nokta ile yoğurt taş gibi oluyor. Peki hem doğal hem de lezzetli yoğurt nasıl mayalanır? İşte yanıtı...

Vücut temizleyici kalsiyum deposu yoğurt nasıl mayalanır? Fırında 5 dakika ısındırılan yoğurt kalıp gibi çıkıyor. Asla sulanmıyor. İşte detaylar...

FIRINDA YOĞURT MAYALAMA YÖNTEMİ

Yoğurt yapmak için mayalı sütü, isteğe göre fırın kabına veya sıcağa dayanıklı bir kavanoza koyun. Fırınınızı 50 dereceye ayarlayın ve 5 dakika kadar ısınmaya bırakın. Sonra ağzı açık olan kapları fırına yerleştirin. 5-6 saat sütünüzü mayalanmaya bırakın.

Mayaladığınız yoğurdun kapağını sıkıca kapatın. Hatta kapatmadan önce kapağın altını peçete ile sıkıştırarak kapağını kapatabilirsiniz. Son olarak buzdolabına yerleştirmeyin unutmayın!

YOĞURDUN FAYDALARI

Yoğurt besin olarak tüketildiğinde içindeki vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuzdaki toksitmeleri atmaya yardımcı olur bu sayede cildimize zara veren etken ortadan kalkar. Sadece besin olarak değil yüze maske olarakta kullanılabilen yoğurdun cilde faydaları uzun bir liste olabilir.

İçindeki laktik asit yüzdeki yorgunluğu alır. Haftada 2-3 kere maske şeklinde kullanılırsa cilde nemlendirici olarak fayda sağlar. Parlak, sağlıklı bir cilde sahip olup yaşlanma etkilerini azaltacaktır.