Taş fırın lezzetini sofraya taşıyor: Fındık lahmacun tarifi! Restoranı aratmıyor, ince ince açın

Evde hazırlanan hamurun incecik açılıp, baharatlarla lezzetlenen kıymalı iç harçla buluştuğu fındık lahmacun, taş fırın tadını mutfağınıza taşıyor. Dışı çıtır, içi yumuşacık kalan fındık lahmacunlar, hem pratik yapımı hem de nefis tadıyla restoranları aratmıyor. Fırında kısa sürede pişen ve ince hamuruyla doyuruculuğunu koruyan bu tarif, lahmacun severlerin favorisi olmaya aday. Üstelik evde yapılması zor sanılsa da, birkaç püf noktasıyla taş fırın çıtırlığı yakalamak mümkün.

KADİR TEKİN

Lahmacun severler için müjde! Artık evde taş fırın lezzetinde, çıtır çıtır ve bol malzemeli fındık lahmacun hazırlamak çok kolay. Küçük boyutuyla pratik, lezzetiyle ise restoranları aratmayan bu tarif, hem misafir sofralarında hem de akşam çayının yanında mükemmel bir alternatif sunuyor.

RESTORANI ARATMIYOR, İNCE İNCE AÇIN

İnce ince açılan hamur, baharatlarla tatlanan nefis iç harcıyla buluştuğunda ortaya çıkan fındık lahmacunlar, kısa sürede fırından çıkar çıkmaz tükenen bir lezzet oluyor. Dışı çıtır, içi yumuşak olan bu minik lahmacunlar, özellikle çocuklu ailelerin favorisi haline geliyor.

TAŞ FIRIN LEZZETİNİ SOFRAYA TAŞIYOR

Ev fırınında taş fırın lezzetine çok yakın bir sonuç almak için özel bir püf noktası var: Hamuru ince açmak ve fırını önceden yüksek ısıda ısıtmak. İşte restoranları kıskandıracak o tarif...

FINDIK LAHMACUN TARİFİNİN PÜF NOKTALARI

Hamuru olabildiğince ince açarsanız taş fırın kıvamı yakalarsınız.

Fırını önceden çok iyi ısıtmak ve sıcaklığını yüksek tutmak kıtır kenarlar için şarttır.

İç harcı fazla sulu olmamalı; domatesleriniz çok suluysa suyunu süzün.

FINDIK LAHMACUN TARİFİ

Hamur için malzemeler:

4 su bardağı un

1 paket instant maya (veya 1 yemek kaşığı kuru maya)

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı ılık su (gerektikçe kontrollü ekleyin)

İç Harcı için malzemeler:

300 g orta yağlı kıyma

2 adet orta boy domates (kabukları soyulmuş, rendelenmiş)

1 adet büyük soğan (çok ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş)

2-3 diş sarımsak

1 adet yeşil biber

1 adet kırmızı kapya biber

Yarım demet maydanoz (ince doğranmış)

2 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı isot (isteğe bağlı)

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım çay bardağı sıvı yağ

FINDIK LAHMACUN TARİFİNİN YAPILIŞI

Ilık su, maya ve şekeri karıştırıp 5 dakika bekletin. Unu geniş bir kaba alın, tuzu ekleyin, mayalı karışımı ve sıvı yağı ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Üstünü örterek 40 dakika mayalandırın.

Kıyma, rendelenmiş domates, doğranmış soğan, sarımsak ve biberleri karıştırın. Salça, sıvı yağ ve baharatları ekleyip iyice yoğurun. İnce doğranmış maydanozu en son karıştırın.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın, merdane yardımıyla ince ve yuvarlak şekilde açın.

Hazırladığınız iç harcı ince bir tabaka halinde hamurun üzerine yayın.

Fırını 230°C'ye önceden ısıtın. Lahmacunları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip 8-10 dakika pişirin. Kenarları hafifçe kızarmalı ama kurumamalı.

Fındık lahmacununuz hazır, afiyet olsun!