Taş fırın lezzeti sofranızda: Ev yapımı lahmacun tarifi

Hem lezzetli hem de doyurucu hamur işi arayanlar ev yapımı lahmacun tarifini araştırıyor. Şöyle dumanı üstünde bir lahmacun yapmaya ne dersiniz? Lahmacunun püf noktası iç harcının lezzetinden geliyor. Eğer harcınız güzel olmazsa hevesiniz, iştahınız yarım kalabilir. İşte adım adım nefis ev yapımı lahmacun tarifi ve malzemeleri…

AZİME KAHYA

Ev yapımı lahmacun tarifi arayanlar için en pratik tarifi hazırladık. El lezzetine güvenenler için lahmacun yapmak çok kolay.

Ev yapımı lahmacunun püf noktası hamurun incecik açılması ve iç harcın dengeli hazırlanmasıdır. Harç için kullanılan kıymanın yağlı olması, lezzeti artırır; domates, soğan, biber ve baharatların robottan geçirilip iyice özleşmesi gerekir. Fırına atmadan önce harcın hamurun her yerine eşit şekilde yayılması, piştiğinde çıtır ve lezzetli bir sonuç verir. İşte adım adım lahmacun tarifi...

EV YAPIMI LAHMACUN İÇİN MALZEMELER

400 gram kıyma

1 kırmızı biber

4 domates (veya 1 adet domates konservesi)

3 soğan, 2 diş sarımsak

4 sivri biber, 1,5 yemek kaşığı biber salçası

Yarım bağ maydanoz

Tuz, karabiber, pulbiber

HAMUR İÇİN MALZEMELER

Yarım kilodan fazla un

Yarım yemek kaşığı tuz

1 paket maya

4,5 yemek kaşığı sıvı yağ

Ilık su

EV YAPIMI LAHMACUN TARİFİ

Unu bir kabın içine eleyin. Maya ve tuzu ekleyip yoğurun. Ilık suyun içine zeytinyağını ilave edin.

Bu suyu içine dökün. Hepsini karıştırın. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Kabın içini yağlayıp hamuru kaba aktarıp üstünü kapatıp iki katı olana kadar yarım saat dinlendirin.

Hamuru unlanmış tezgâha alıp eşit parçalara ayırın. Her parçayı merdane ile çok ince bir şekilde açın.

Açtığınız hamurun içine, harcı eşit şekilde yayın. Lahmacunları arzuya göre ister fırında pişirebilirsiniz.

Sonrasında kıvırcık, domates vs ile süsleyip servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun...

Bağırsakları fabrika gibi çalıştırıyor! Canan Karatay'ın en sık önerdiği lezzet