AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Günün en güzel öğünü olan kahvaltıda hem doyurucu hem de sağlıklı beslenmenin sırrı yulaftan geçer. Eski zamanlarda yulaf sindirim sorunları için tüketilen bir ilaçtı. Mide ve bağırsakları rahatlatan yulaf, akıllarda hayvan yemi olarak kalsa da aslında çok güçlü bir lif kaynağıdır. Ancak tadı tuzu olmadığından yulafa olan rağbet azaldı.
Son yıllarda popüler kültür zayıflamasında ise yeniden kıymetlenen yulaf bu kez çeşitlendirildi. İçeriğine sağlıklı ve lezzetli besinlerde eklenerek bir öğün yemeği oluştu. Sizler için en sevilen yulaf lapası tarifini araştırdık.
MALZEMELER
2 yemek kaşığı yulaf
Yarım su bardağı süt
Bir çay kaşığı bitter tozu
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım muz
İki tane kuru kayısı
Bir çay kaşığı anzer balı
YAPILIŞI
Bir kasenin içine muzu koyun iyice ezin.
Üzerine yulafı koyun ezmeye devam edin.
Akabinde bal tarçın ve bitter tozunu ekleyin.
Bütün malzemeler karışınca yavaş yavaş sütü ilave edin.
En son kayısıyı parçalara ayırın içine ekleyin.
Afiyet olsun...