Tarihin en eski besini! Doyurucu ve sağlıklı lezzetli yulaf lapası tarifi…

En eski besinlerden biri olan yulaf, kabızlık ya da mide rahatsızlıklarında kullanılırdı. Son yıllarda ise zayıflamak isteyenler için diyet listesinin başında yer alır. Doyurucu ve sağlıklı olan bu lezzete kahvaltınızda yer verin. İşte en lezzetli yulaf lapası tarifi…

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Günün en güzel öğünü olan kahvaltıda hem doyurucu hem de sağlıklı beslenmenin sırrı yulaftan geçer. Eski zamanlarda yulaf sindirim sorunları için tüketilen bir ilaçtı. Mide ve bağırsakları rahatlatan yulaf, akıllarda hayvan yemi olarak kalsa da aslında çok güçlü bir lif kaynağıdır. Ancak tadı tuzu olmadığından yulafa olan rağbet azaldı.

Son yıllarda popüler kültür zayıflamasında ise yeniden kıymetlenen yulaf bu kez çeşitlendirildi. İçeriğine sağlıklı ve lezzetli besinlerde eklenerek bir öğün yemeği oluştu. Sizler için en sevilen yulaf lapası tarifini araştırdık.

YULAF LAPASI TARİFİ

MALZEMELER

2 yemek kaşığı yulaf

Yarım su bardağı süt

Bir çay kaşığı bitter tozu

Yarım çay kaşığı tarçın

Yarım muz

İki tane kuru kayısı

Bir çay kaşığı anzer balı

YAPILIŞI

Bir kasenin içine muzu koyun iyice ezin.

Üzerine yulafı koyun ezmeye devam edin.

Akabinde bal tarçın ve bitter tozunu ekleyin.

Bütün malzemeler karışınca yavaş yavaş sütü ilave edin.

En son kayısıyı parçalara ayırın içine ekleyin.

Afiyet olsun...