Tarihi Unkapanı'nkinden bir farkı yok! Evde pilav üstü tavuk nasıl yapılır?

En eski lezzetlerden biri olan tarihi Unkapanı tavuklu pilavından bir farkı olmayan lezzeti sizlere sunuyoruz. Bu lezzet damakta tat bırakıyor. Peki pilav üstü tavuk nasıl yapılır? işte yanıtı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

En pratik ve hızlı yemek tariflerinden biri olan tavuk üstü pilavı sizler için derledik. Tarihin en meşhuru İstanbul Unkapanı'ndaki olan pilav üstü tavuk lezzetini evlerinize taşımaya hazır mısınız? Tek başına ana yemek olmayı başaran pilav üstü tavuk yapmanın püf noktaları var.

EVDE PİLAV ÜSTÜ TAVUK NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 parça tavuk göğsü

1 su bardağı pilav

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı arpa şehriye

Yarım çay kaşığı karabiber tuz

YAPILIŞI

Derin bir tencereye tavuk göğüslerini koyun tuz ilave edip kaynamaya bırakın.

Akabinde bir tavaya tereyağını koyun. Eridikten sonra arpa şehriyeyi ilave edin.

Arpa şehriyeler kızardıktan sonra üzerine pilavı ilave edip karabiber ve tuzu döküp karıştırın.

Daha sonra 2/5 su bardağı sıcak su dökün.

Ağzını kapatın. O sırada haşlanmış tavukları soğuk suda tutup ellerinizde didikleyin.

Didiklediğiniz tavukları tavaya koyun biraz karabiber tuz atıp karıştırın.

Pilavınızın altını kapatın. Bir kaseye doldurun.

Bir tabağa koyun ve üzerine didiklediğiniz tavuğu ekleyin.

Afiyet şifa olsun...

Soğuk havalarda içinizi ısıtacak! Evde kestane kebabı yapmanın püf noktaları...

Ender Saraç'tan en sağlıklı tarif! Kahvaltılık muzlu tahinli gevrek nasıl yapılır?