Tarifi dilden dile dolaşan kaşık dökmesi tarifi! Kahvaltılık pratik tarif: Çay demlenene kadar hazır

Kaşık dökmesi tarifindeki tüm malzemeler homojen kıvama getirilmelidir. Kaşık dökmesi içerisinde yoğurt, yumurta ve sıvı yağ var. Peki kaşık dökmesi nasıl yapılır?

Tazecik kaşık dökmesi için tavaya konulan yağ kısık ateşte ısıtılmalıdır. Çayın yanında tüketilebilen kaşık dökmesi ekmek yerine de konulabilir. İşte detaylar...

KAŞIK DÖKMESİ TARİFİ

Bardak ölçüm 200 ml

2 adet yumurta

1 fincan sıvı yağ

1 su bardağı yoğurt

1 adet kırmızı biber

1 kase ufalanmış beyaz peynir (100-150g)

Bir tutam kıyılmış maydanoz

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Tuz

Karabiber

1 tatlı kaşığı çörek otu

YAPILIŞI

Yumurta, sıvı yağ ve yoğurt kaba alıp güzelce çırpın. Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.

Unu yavaş yavaş ekleyin kontrollü olsun.

Ne çok sert nede cıvık bir hamur olacak.

Tavayı ocağa alıp ısıtın sonra biraz altını kısın.

Tavayı yağlayın 1 kaşık ölçü olarak hamurdan tavaya alıp hafif bastırıp yayın.

Ocak orta ateşten bir tık üstünde olacak ki kabarsın içi pişsin.

Ara ara tavaya sıvı yağ ilavesi yapıp , arkalı önlü güzelce pişirip servis tabağına alın.

Afiyet olsun.