Tarif sorduran lezzet, revani tarifi... Damak çatlatıyor dilimlerce tüketiliyor

Revani akşam çaylarına veya ikindi oturmalarına özel bir tarif olabilir. Revani üzerini dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Revani hamuru iyice pişmeli ve içi şişmelidir. İşte revani tarifi...

AKSAM.COM.TR

Kabarık ve içi tam pişen lezzetli revani nasıl yapılır? Pratik ve lezzet şöleni revani için adım adım tarif denenmeli...

Revani sevilen bir Türk tatlısıdır. Peki ama en lezzetli revani nasıl olur?

Revani Tarifi

Malzemeler

Kek İçin:

3 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilin

1 çay bardağı sıvı yağ

Şerbet İçin:

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

Yarım limon suyu

Yapılışı

Şerbeti Hazırlayın:

Şeker ve suyu bir tencereye alıp karıştırarak kaynatın.

Kaynadıktan sonra limon suyunu ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın.

Ocağı kapatıp şerbeti soğumaya bırakın.

Kek Hamurunu Hazırlayın:

Yumurtaları ve şekeri bir kaba alıp mikserle beyazlaşıp köpürene kadar çırpın.

Yoğurdu ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.

İrmik, un, kabartma tozu ve vanilini ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.

Keki Pişirin:

Yağlanmış fırın kabına kek karışımını dökün.

Önceden ısıtılmış 180°C fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.

Süsleme Önerileri

Üzerine Hindistan cevizi, toz Antep fıstığı veya ceviz içi serpiştirerek servis edebilirsiniz.

Dilerseniz krem şanti ile süsleyerek farklı bir sunum yapabilirsiniz