Tarif defterine mutlaka not almanız gereken lezzet: Havuçlu kek tarifi

Tarif defterinize mutlaka yazmanız gereken havuçlu kek tarifi hazırladık. Anne tarifiyle evi mis gibi kokutan havuçlu keki evde bulunan şeker, yumurta, havuç, süt ve un gibi malzemelerle yapabilirsiniz. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. İşte havuçlu kek tarifi ve malzemeleri...

Evde bulunan şeker, yumurta, havuç, süt ve un gibi temel malzemelerle yapılan havuçlu kek tarifi sevilen lezzetler arasında yer alıyor. Herkesin hayatında mutlaka bir kere denediği havuçlu kek hem çay yanına hem de ara öğün olarak tüketilebilir. İşte tarif defteriniz için lezzetine doyum olmayan havuçlu kekin tarifi...

HAVUÇLU KEK TARİFİ MALZEMELER

3 yumurta

1 su bardağı şeker

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı süt

3 adet orta boy havuç

2,5 su bardağı un

İsteğe göre 1 su bardağı çekilmiş ceviz

1 yemek kaşığı tarçın (silme)

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

HAVUÇLU KEK TARİFİ YAPILIŞI

Havuçlu kek tarifinde ceviz ve tarçını isteğe göre kullanabilirsiniz. Fakat tarçın ve havuç birlikte kullanıldığında daha lezzetli oluyor.

Havuçlu cevizli kek için öncelikle havuçları yıkayın ve rendeleyin. Suyunu ayırın.

Derin bir kapta yumurta ve şeker mikser ile köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Süt ve sıvı yağı da ilave ederek karıştırmaya devam edin. Un, kabartma tozu ve vanilya elenerek eklenir. Kıvamına göre un miktarını ayarlayın. Son olarak havuç, tarçın, cevizi de ekledikten sonra karıştırın.

Kek kalıbınızı margarinle iyice yağlayın. Ardından karışımı kalıba dökün.

180 derecede önceden ısıtılmış fırınınıza göre pişirin. Havuçlu kek hazır. Afiyet olsun.

HAVUÇLU KEKİN PÜF NOKTASI

Keki fırına sürdükten sonra ilk yarım saat fırının kapağını açmayın. Kürdanla piştiğini kontrol ettikten sonra soğumaya bırakın. Soğumadan çıkarırsanız parçalanabilir. Kekin üzerini pudra şekeriyle ya da çikolata sosuyla süsleyebilirsiniz.