Tarif defterine mutlaka ekleyin! 5 adımda kolay yaş pasta tarifi

Hemen hemen herkesin tarif defterinde mutlaka bir yaş pasta tarifi vardır. Fakat kimsenin tarifi diğerini tutmaz. Yaş pastanın püf noktası keki için unun elenmiş ve malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Kişi sayısına göre porsiyonluk 5 adımda yaş pasta tarifi hazırladık. Muzlu ve çikolatalı en kolay yaş pasta tarifi haberimizde...

Kolay yaş pasta tarifi araştırılıyor. Hem doğum günlerinde hem de diğer özel günlerinizde kolaylıkla yapabileceğiniz bir yaş pasta tarifi hazırladık. Yaş pastanın püf noktası keki için unun elenmiş ve malzemelerin oda sıcaklığında olmasıdır. Sadece kek, krema ve ganajdan oluşan 5 adımda yaş pasta tarifi favoriniz olacak.

YAŞ PASTA KEKİ İÇİN MALZEMELER:

1 çay bardağı toz şeker

4 yumurta

3 yemek kaşığı sıcak su

3 yemek kaşığı kakao

2 adet muz

Yarım çay bardağı nişasta

1 çay kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

1 çay bardağı un

Kreması için:

2 su bardağı süt

2 poşet kremşanti

2 yemek kaşığı kahvaltılık çikolata

Ganaj için:

200 ml sıvı krema

80 gram bitter çikolata

KOLAY YAŞ PASTA TARİFİ

1. Yaş pasta tarifi için önce ganajı hazırlamaya başlayın. Sıvı kremayı ısıtın, ocaktan alın ve içine çikolatayı ekleyin. Karıştırdıktan sonra dolaba koyun. Kek hazır olana kadar katılaşması gerekiyor.

2. Yaş pasta kekik için unu eleyin hazırlayın. Yaş pastanın püf noktasıdır. Önce oda sıcaklığında yumurta ve şekeri beyazlayana kadar çırpın. Üzerine 3 yemek kaşığı sıcak su ekleyin. Kakao, nişasta, vanilya, kabartma tozu ve unu da ekleyerek yaş pastanın kekini hazırlayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımı yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 d pişirin. Isı süresi fırına göre değişebilir.

3. Krema için tüm malzemeleri karıştırın. Üzerine çikolata ekleyin ve karıştırın. Sıkma torbasına alarak dolaba kaldırın.

4. Pişen keki uzunlamasına ortadan ikiye ayırın. Keki de ufak boyutlarda dilimleyin. İki kat olacağını düşünün. Kekin ortasına kremadan sürün ve arasına muzları ekleyin. Dilimlediğiniz diğer keki de üzerine kapatın.

5. Porsiyonlar halinde hazırladığınız pastaların üzerine kalan kremadan sıkın istediğiniz meyvelerle süsleyin. Meyvelerin üzerine hazırladığınız ganajdan birer kaşık dökün. Pasta süslemesi tamamen sizin zevkinize kalmış. Yaş pasta tarifi hazır. Afiyet olsun.