Yapılışı
● Peynirleri sulandırmadan kıyılmış dereotu, ince kesilmiş taze soğan, ezilmiş sarımsak ve yoğurt ile karıştırın.
● Limon ilave edin ve yuvarlak top yapın, zorlanıyorsanız kaşık ya da dondurma kaşığı kullanabilirsiniz.
● Bir tabağa dizin ve üzerini streç film ile kapatıp 1 saat dinlenmesi için dondurucuya kaldırın. Kolay, elde tutulur derecede donduğundan emin olun.
● Peynir toplarını önce yumurtaya, sonra galetaya, sonra tekrar yumurtaya ve tarhanaya batırarak bulayın. Yağda kızartın.
Malzemeler
● 200 g krem beyaz peynir
● 1 avuç sarı çedar peynir (Rendelenmiş)
● 1/4 demet dereotu
● 2 dal taze soğan
● 3 diş sarımsak
● 3-5 damla limon suyu
● 2 yemek kaşığı yoğurt
● 2 su bardağı toz galeta
● 2 su bardağı toz
● Fındık yağı
● 2 adet yumurta