Tarhana çorbası tarifi merak ediliyor. Tarhana fermente bir ürün olduğundan sindirimi iyileştirebilir, bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Probiyotikler, çıkıştaki yararlı bakterileri arttırır, bu dayanıklılığı sağlar. Tarhana çorbası tarifi bol biber ve domatesle yapılıyor.
Tarhana çorbasının antioksidanı çok yüksek. Ayrıca, kurubaklagiller, patlıcan, kırmızı biber ve domateste bulunan lektin maddesi çok önemli bir protein, virüslerin organizmada bir yere tutulmasını engelliyor. İşte kış ayında virüslere düşman tarhana çorbası tarifi ve malzemeleri...
3 yemek kaşığı tarhana
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı nane tuz
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çorba kaşığı tereyağı tencereye alıp, eritin. 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.
5 su bardağı suyu ilave edin. Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, tarhanayı ekleyip karıştırın.
Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin. 15-20 dakika pişirin. 1 çay kaşığı nane ve 1 çay kaşığı kırmızıbiber ilave edip servis yapın. Şifalı tarhana çorbası hazır. Afiyet olsun.