Tarhana böreği tarifi

Tarhana böreği tarifi merak ediliyor. Gaziantep'te sevilerek tüketilen tarhana böreği tarhanalı harçla hazırlanıyor. İçerisinde Antep biber salçası kullanılıyor. Tarhana böreğinin püf noktası ise tuz oranı. İşte farklı börek tarifi arayanlara tarhana böreği tarifi ve malzemeleri...

Farklı börek tarifi arayanlar tarhana böreğini araştırıyor. Peki, tarhana böreği nasıl yapılır? Hamur açılarak yapılan tarhana böreğinin diğer böreklerden farklı harcında tarhana kullanılmasıdır.

Tarhana böreğinin püf noktası ise tuz oranı. İşte farklı börek tarifi arayanlara tarhana böreği tarifi ve malzemeleri...

TARHANA BÖREĞİ İÇİN MALZEMELER

Hamuru için:

5 bardak un

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı kuru maya

Yeteri kadar su

Tarhanalı iç harç için:

20 adet tarhana

1 adet kuru soğan

Zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça(Yarısı biber salçası)

Pul biber

Karabiber

Kızartmak için:

Tereyağı

TARHANA BÖREĞİ TARİFİ

Tarhana böreği tarifi için önce mayayı suyla açıp 10 dakika kadar bekletin. Bir kapta azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde etmeniz gerekiyor. 1 saat kadar dinlendirerek mayalandırın.

Tarhanalı harç için tarhanayı 2 dakika kadar sıcak suda haşlayın ancak karıştırmayın. Suyunu birkaç kez süzerek fazla tuzdan arındırın. Soğuk suya alıp bir kez daha süzün. Yoğurup bir kenara alın.

Zeytinyağını tavada ısıtıp yemeklik doğradığınız soğanları biraz kavurun. Üzerine salça ve baharatları, son olarak da tarhanayı ekleyin. Karıştırıp soğuması için geniş bir kaba alın.

Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oklavayla tabak büyüklüğünde açın.

İçine istediğiniz harcı doldurup kapatın ve kenarını kesin.

Börekleri tavaya alıp gözleme gibi pişirin.

Pişmesine yakın üzerine tereyağı sürüp güzelce kızartın. Tarhana böreği hazır. Afiyet olsun...

Kıyır kıyır midye baklava tarifi