Tarçın ve karanfil ön planda! Yeşil elmalı rulo pasta tarifi

Yeşil elmalı rulo pasta çay eşliğinde lezzetle tüketiliyor. Rulo pasta kıvamı yumuşacık. Peki lezzetli rulo pasta nasıl yapılır?

Peynir, yeşil elma ve tarçınla kıvam bulan rulo pasta nasıl yapılır? Rulo pasta içerisine hangi malzemeler giriyor?

YEŞİL ELMALI RULO PASTA TARİFİ

1.5 su bardağı pudra şekeri

0.25 su bardağı un

0.5 çay kaşığı kabartma tozu

0.5 çay kaşığı tarçın

0.5 toz çay kaşığı karanfil

0.5 çay kaşığı tuz

3 yumurta

3 yemek kaşığı toz şeker

3 adet yeşil elma

200 gr labne peyniri

1 çay kaşığı vanilya

6 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

1- Fırın 200 dereceye ayarlanır.

2- Rendelenen yeşil elmalar ve 3 yemek kaşığı toz şeker fırın torbasına konur. Ağzı kapatılır.

3- Üzerine kürdanla bir delik açılır. Fırında 10 dakika pişirilir. Pişen elmalar püre haline getirilir.

4- Fırın tepsisine pişirme kağıdı yerleştirilir.

5- Derin bir kapta un, kabartma tozu, tarçın, karanfil ve tuz karıştırılır.

6- Ayrı bir kapta yumurta ve pudra şekeri çırpılır.

7- Elma püresi ve un karışımı eklenir karıştırılır.

8- Kek harcı tepsiye yayılır, 15 dakika 180 derecede pişirilir.

9- Pişen kek ters çevrilerek pişirme kağıdı çıkarılır.

Streç film üzerine alınıp rulo haline getirilir. Soğuması beklenir.

10- Kreması için; labne, pudra şekeri, tereyağı ve vanilya çırpılır.

11- Rulo sarılan kek açılır, üzerine krema sürülür. 1 saat buzdolabında dinlendirilir.

12- Dinlenen rulo pasta dilimlenir. Üzerine pudra şekeri serpilir.