Tarçın fareler üzerinde denendi! Faydasına inanamayacaksınız

Tarçın sonbahar ve kış aylarında elimizden düşmeyen en önemli baharat. Tarçınla ilgili fareler üzerinde bir araştırma yapılmış ve bu araştırma sonucunda tarçının günümüzde en sık görülen beyin hastalıklarından birine faydalı olduğu ortaya çıkmış. İşte araştırmanın detayları ve tarçının vücuda faydaları…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hem tatlılara hem de içeceklere nefis bir aroma katan tarçın, sonbahar ve kış aylarının en büyük eşlikçilerinden biri. Hem toz hem de çubuk olmak üzere iki çeşidi bulunan tarçın aynı zamanda doğal bir antioksidan kaynağı. Sağlığa çok ciddi yararı bulunduğu bilinen bu baharat, özellikle yaşlılarda görülen Alzaymır hastalığına çok iyi geldiği ortaya çıktı.

FARELER ÜZERİNDE DENENDİ

Çağımızın en yaygın hastalıklarından biri olan ve genellikle yaşlılarda görülen Alzaymır hastalığı unutkanlık ile başlayıp bunamaya kadar gidebiliyor. Hem Türkiye'de hem de dünyada bu hastalığın tedavisi için pek çok araştırmalar yapılıyor. Yapılan çalışmalardan birinde tarçının beyin hasarını önlediği tespit edildi.

4 ay boyunca süren çalışmalar iki grup fare üzerinde gerçekleşti. Gruplardan birine tarçın özü içeren su verildi. Yapılan deneyler sonucunda ise tarçın özü verilen farelerde herhangi bir beyin hasarı olmadığı gözlemlendi.

Herkes tarafından oldukça sevilen bu baharatın Alzaymır hastalığının tedavisinde kullanılması bekleniyor.

TARÇININ DİĞER FAYDALARI

Sindirim sistemini düzenler.

Kan şekerini dengeler.

İştahı kapatmaya iyi gelir.

Migren ağrılarını azaltmaya yardımcı olur.