Tarçın çayının hafızanın güçlendirilmesinden kan dolaşımının hızlandırılmasına kadar pek çok faydası bulunuyor. Kolay bir şekilde hazırlanabilen tarçın çayı, sağlıklı olmasının yanı sıra hemen servis edilebiliyor. Fakat tarçın çayının demleme aşamasına özellikle dikkat edilmesi gerekiyor.
Tarçın çayının insan sağlığı açısından pek çok faydası bulunuyor. Düzenli olarak tüketilmesi söz konusu faydalardan yararlanabilmek için önem teşkil ediyor. İşte tarçın çayının faydaları;
Kan dolaşımının hızlanmasına fayda sağlar.
Hafızanın kuvvetlenmesine yardımcı olur.
Soğuk algınlığına karşı takviye olarak tüketilebilir.
Sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasına yardımcı olur.
Mide bulantısı ve kusmayı engelleme özelliği bulunur.
Gaz söktürücü özelliği bulunur.
Kan şekerinin düzenlenmesine fayda sağlar.
İltihapları giderici etkisi bulunur.
Diş eti hastalıklarına karşı faydalı olur.
Gerekli Malzemeler
Tarçın çayının yapılabilmesi için gerekli malzemeler şu şekildedir;
2 su bardağı kaynar su.
1 dilim elma.
Birkaç adet anason.
1 çay kaşığı toz tarçın ya da 2 adet kabuk tarçın.
İsteğe göre bal eklenebilir.
Öncelikle demlik içerisinde su kaynatılması gerekiyor.
Akabinde elma ve anason eklenir.
Sonra bir fincanın içerisine tarçın koyulur.
Kaynayan su yavaşça tarçının üzerine dökülür.
Ortalama 10 dakika kadar bu şekilde bekletilir.
Akabinde tarçın çayını tatlandırmak için tercihe bağlı olarak bal eklemesi de yapılabilir.
Tarçın Çayının Demleme Süresi: Tarçın çayının bekleme süresi oldukça önemlidir. Bu işlem esnasında tarçın çayının soğumaması için fincanın üzeri de kapatılabilir. Ortalama 10 dakika bekleme süresi, tarçındaki vitaminlerin ve tadın suya karışması için yeterli olacaktır.
Tarçın çayı aşırı tüketilmediği müddetçe herhangi bir zarar teşkil etmiyor. Fakat aşırı tüketildiğinde bazı alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bu nedenle ölçülü olarak tüketilmesi gereken doğal çaylar arasında yer alır. Ayrıca sağlık rahatsızlıkları olan kişilerin ve tüketildiğinde yan etkisi oluştuğunu düşünen kişilerin uzman bir doktora görünmeleri gerekir.