Taptaze domatesler küf tutmasın! Sapının yönüne dikkat, hava ile temas kesilmemeli

Domates hassas yapıda bir sebze. Domates kısa sürede küflenebiliyor. Domateslerin bozulmasını engellemek için saklama koşulu önemli. İşte detaylar...

Sabah kahvaltılarından akşam yemeklerine günün her öğününde kullandığımız domateslerin sıklıkla tüketilmesi buna bağlı şekilde daha çok satın alınmasına yol açıyor. Sürekli kullanıldığından fazlaca alınan domates uzun süre beklediğinde ise bozulmaya ve küflenmeye başlıyor.

Satın alınan domateslerin daha uzun süre sağlıklı şekilde saklanması için uygulanabilecek bazı yöntemler var. Domates saklamanın püf noktası olan doğal yöntemler sayesinde yaz kış taze kalan domateslerin tadını çıkarabilirsiniz. İşte uzun süre sağlıklı domates saklamanın püf noktası:

Domates saklarken dikkat edilmesi gereken birden fazla durum vardır. İlk olarak bilinmesi gereken ise domateslerin güneş ışığından uzakta serin ve kuru bir ortamda muhafaza edilmesi gerektiği.

Ayrıca domateslerin buzdolabında saklanması tadını ve dokusunu etkilediği için soğuk değil, serin alanlarda saklamak en sağlıklısı oluyor. Bunun yanı sıra domateslerin olgun olanlar ve henüz olgunlaşmamış olanlarının ayrı ayrı saklanması da önemli. Olgunlaşmış olanlar bozulmaya daha müsait olduğundan birlikte saklamak henüz olgunlaşmamış domatesleri de etkileyecektir.

Domates saklarken dikkat edilmesi gereken bir diğer püf noktası ise sap kısımları yukarıya bakacak şekilde tek sıra halinde saklamaktır. Bu şekilde hava temasını kesmeden uzun süre sağlıklı tutabilirsiniz.