Tansiyon ilacı gibi incir reçeli tarifi! Kilosu 100 TL, kaynatmanın tam zamanı

İncirler raflarda yerini almaya başladı. Bahçesinde inciri bol olanlar incir reçeli tarifi arıyor. Yeşil incir reçelinin tadını bilenler vazgeçemez. Fakat reçelini yapmak için acısını çıkarmak şart. Tansiyon ilacı olacak bir incir reçeli tarifi hazırladık. Tüm püf noktalarıyla incir reçelinin detayları haberimizde…

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Şarkılara, şiirlere konu olan incir tam bir şifa deposu. İncir için adeta tansiyon ilacı gibi bir meyve diyebiliriz. Şu an incir tüketmenin, incir reçeli yapmanın tam zamanı. Yaş incirin kilosu bu sene 100 TL'den başlıyor.

Bahçenizdeki yeşil incirlerden reçel yapmak için pratik bir incir reçeli tarifi hazırladık.

İncir reçeli yapmanız için öncelikle püf noktaları bilmenizde fayda var.

İNCİR REÇELİNİN PÜF NOKTALARI

İncirler tatlı olursa işiniz daha kolay olur.

İncirleri 1 gece şekerle bekletin.

İncirleri suda haşladıktan sonra buz gibi soğuk suyun içine atın.

Eğer dağılmadan katı kalıyorsa olmuştur. Dağılıyor ise 3-5 dakika kadar daha pişirmeye devam edin.

İNCİR REÇELİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 kilo taze-yeşil incir

1 kg toz şeker

1 yemek kaşığı limon suyu

İncir Reçeli Tarifi Nasıl Yapılır?

1. Şekerle bekleyen incirlere su ekleyin ve ocağa alarak kısık ateşte pişirin.

2. Kaynadıktan sonra şerbetinin kıvamı sık sık kontrol edin ve yaklaşık yarım saat kısık ateşte pişirin.

3. Bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin şerbet, reçel kıvamına geldiğinde ocaktan alın. İncir reçeli hazır. Temiz ve kuru bir kavanoza kaynar şekilde doldurularak kavanozun kapağını kapatın.

İNCİRİN FAYDALARI

Tansiyonu dengeler

Demir kaynağıdır

Kabızlığın giderilmesine yardımcı olur

Kilo kaybetmeye yardımcı olur

Bağırsakları iyileştirir

Üreme sağlığına faydalıdır

Kalp sağlığına faydalıdır

İyi bir antioksidan kaynağıdır

İyi bir antioksidandır

İNCİR NASIL TÜKETİLİR?

İnciri kurutarak, taze veya pişmiş olarak tüketebilirsiniz.

İncirden milkshake veya smoothie yaparak tadını çıkarabilirsiniz.

İncir reçeli yapabilirsiniz.

Keklerde, pastalarda, pudinglerde, reçellerde, barfilerde vb. doğal tatlandırıcı olarak da kullanabilirsiniz.

İNCİRİN ZARARI VAR MI?

Genel olarak incir alerjen bir meyve değildir.

Bağırsakları çalıştırdığından ishale sebep olabilir.

Kan sulandırıcı ilaç almanızı gerektiren tıbbi bir durumunuz varsa incir zararlı olabilir.

Hafıza artıran sebze kürü! İbrahim Saraçoğlu, B12 en çok onda var diyor