Ramazan'da genelde birçok kişinin tansiyonu yükselir. Bunun en önemli sebebi sahur ve iftarda tüketilen besinler. İlaç kullanan bazı tansiyon hastaları beslenmesine dikkat etmezse Ramazan'da tansiyonu düşebilir veya bayılabilir. Peki, tansiyon hastaları sahurda ne tüketmeli?
1. SALÇA
Yüksek tansiyon hastalarının yemeği salçasız tüketmesi ya da çok az eklemesi gerekir.
2. TUZ
Ekmekten peynire kadar her şeyde tuz var. Tuzu tamamen kesmek doğru değil ama yüksek tansiyon hastalarının tuzlu gıdalardan uzak durması gerekiyor. Sağlıklı bir vücut için günde 3-4 gram tuz yeterli.
3. HAZIR GIDALAR
Tansiyon hastaları için hazır gıdalar tehdit anlamına geliyor. Ayrıca hazır gıdaların birçoğunda tuz bulunuyor. Aşırı ekmek yemekten, turşu ve kuruyemişlerden, meyve suları, gazlı içeceklerden uzak durmak gerekiyor.