Tansiyon düşürücü 3 bitki çayı

Tansiyon hipertansiyon ve düşük tansiyon olarak ikiye ayrılır. Hipertansiyon hastaları ise sayıca daha fazladır. Peki tansiyon düşürücü bitkiler neler? İşte hipertansiyon hastalarına iyi gelen 3 bitki çayı...

AKSAM.COM.TR/MOR PAPATYA

Hipertansiyon özellikle 40 yaş üstü bireylerin korkulu rüyası. Hipertansiyon belirtileri arasında baş ağrısı, hareketlerde yavaşlık ve yüzün kızarması bulunuyor. İşte hipertansiyon hastalarına iyi gelen 3 bitki çayı...

HİPERTANSİYON HASTALARINA İYİ GELEN 3 BİTKİ

KEKLİK OTU: Tansiyon düşürücü etkisi vardır. Dudak kuruluklarını ve çatlaklarını iyileştirir. Yiyeceklerin saklanmasında koruyucudur. Kas rahatsızlarında kası yumuşatır.

KEDİ OTU: Tansiyon düşürücü kedi otunun hafif gerginliklerin azaltılması ve uykusuzluk tedavisinde faydalı olduğuna dair pek çok araştırma vardır. Huzursuz bacak sendromu, migren, baş ağrısı, kaygı ve anksiyete bozukluklarına iyi geldiğine dair ise araştırmalar devam etmektedir.

IHLAMUR: Strese bağlı olarak ortaya çıkan akne, sedef gibi bazı cilt rahatsızlıklarının iyileşmesini destekleyebilir. Tansiyonu düşürür.