Tanesi kıtır kıtır kalıyor! Erimeyen şeftali reçeli tarifi, kahvaltınız şenleniyor

Şeftali reçeli tarifi merak ediliyor. Şeftali reçelinde asıl önemli olan meyvelerin ezilmeden reçelin içerisinde muhafaza edilmesidir. Kahvaltıda ekmek banmalara doyamayacağınız şeftali reçeli nasıl yapılır?

Şeftalinin tam zamanı. Hal böyleyken ev hanımları kolları sıvadı. Şeftali reçeli aromatik tadıyla lezzetini damakta bırakıyor. Peki şeftali reçeli nasıl yapılır?

Şeftali yaz meyveleri arasında sulu ve lezzetli olmasıyla biliniyor. Şeftalinin reçel formu da son derece seviliyor. Peki şeftali reçeli nasıl yapılır?

ŞEFTALİ REÇELİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

3 kilogram şeftali

7 su bardağı şeker

YAPILIŞI

Şeftalilerin kabuğunu soyun.

Küçük küçük doğrayın.

Büyük bir tencere içerisine şekeri ekleyin. Güzelce karıştırın.

Tencereyi ocağa alın ve şekeri eritin.

Şekeri yüksek ateşte 5 dakika kaynatın.

Daha sonra üzerine şeftalileri ekleyin.

Yüksek ateşte kaynamasını bekleyen.

Tencereye bir çay kaşığı tereyağı ekleyin bu onun köpüklenmesini engelleyecek.

Şeftali çekirdeklerini de tencereye ekleyin bu reçele rengini verecektir.

Kaynamaya başladıktan sonra 30 dakika daha kaynamasını sağlayın.

Daha sonra üzerine bir çay kaşığı limon tuzu ekleyin.

Reçelleri kavanozlara dağıtın.

Reçelimiz hazır.

Bilimsel akademi dergisinde yayımlandı! Kemik yoğunluğunu arşa çıkaran besinler

C vitamini eksikliğinin belirtileri neler?

Tel tel ayrılan merdanesiz katmer tarifi! Çayın yanına kahvaltınızda tüketebilirsiniz