Tanesi 350 TL! Palamut nasıl pişirilir? Palamutun faydası ne?

Geçen sezon kilosu 100-120 liradan satılan palamut, bu sezon 500-600 gramlık boylarıyla tanesi 350 liradan alıcı buluyor. Peki, palamut nasıl pişirilir, palamutun faydası ne? İşte Omega-3 deposu palamutla ilgili tüm detaylar…

KADİR TEKİN

Sonbahar ve kış aylarının en çok sevilen balıklarından biri olan palamut, sofralara hem lezzet hem de sağlık getiriyor. Omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olan bu balık, doğru yöntemlerle pişirildiğinde hem besin değerini koruyor hem de damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. İşte palamutu pişirmenin en pratik yöntemleri ve sağlığa faydaları...

Palamut Nasıl Pişirilir?

Palamut, hem sağlıklı hem de ekonomik bir balık tercihi. İster fırında, ister tavada, ister ızgarada hazırlayın; doğru pişirme yöntemleriyle sofralarınıza lezzet katarken sağlığınızı da koruyabilirsiniz.

1. Tavada Palamut

Dilimlenmiş palamutları tuzlayın.

Mısır ununa bulayın ve kızgın yağda önlü arkalı kızartın.

Yanında bol soğan ve yeşillik ile servis edin.

2. Fırında Palamut

Dilimlenmiş palamutları yağlı kağıt serili tepsiye dizin.

Üzerine zeytinyağı, limon suyu, defne yaprağı ve halka soğan ekleyin.

180 derecede 20-25 dakika pişirin.

3. Izgarada Palamut

Balıkları tuz, zeytinyağı ve baharatlarla marine edin.

Izgarada her iki yüzünü de 5-6 dakika pişirin.

Yanına közlenmiş sebzelerle mükemmel uyum sağlar.

PALAMUTUN FAYDALARI

Omega-3 deposu: Kalp ve damar sağlığını korur, kolesterolü dengeler.

Beyin dostu: Hafızayı güçlendirir, odaklanmayı artırır.

Bağışıklığı destekler: Kış hastalıklarına karşı vücut direncini artırır.

Protein kaynağı: Kas gelişimini destekler, uzun süre tok tutar.

Vitamin zenginliği: B12 ve D vitamini bakımından oldukça güçlüdür.

Lokum gibi pişen türlü tarifi: Lokantalardaki gibi lezzetli

Sadece 2 yumurta ile 5 dakikada omlet tarifi: En pratik ve en lezzetli omletin püf noktaları