Tane tane pirinç pilavı yaparken sakın bu hatayı yapmayın! Püf noktası suyu…

Evde tane tane pirinç pilavı yapmak her ne kadar kolay gibi görünse de tane tane olması için ustalık gerektirebilir. Tane tane pirinç pilavı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar ve kesinlikle yapılmaması gereken hareketler bulunuyor. Pilav yaparken kullanacağınız pirinçten, tencereye kadar her şeyi incelikle seçmeniz gerekebilir. Peki tane tane pirinç pilavı için ne yapılmamalı? İşte pirinç pilavı yapmanın püf noktası…

HİLAL ÇAKIR

Evde tane tane pirinç pilavı yapmak ustalık gerektirebilir. Pirinç pilavı yapmanın püf noktalarını bilirseniz, tane tane inci gibi yapabilirsiniz. Peki pirinç pilavı yaparken asla yapılmaması gereken şey nedir? Pilav hazırlamanın püf noktaları neler? İşte detaylar...

TANE TANE PİRİNÇ PİLAVI YAPARKEN SAKIN BU HATAYI YAPMAYIN

1. Pilav yapmadan önce pirincinizi soğuk su altında birkaç kez durulayın. Pirinç suyu duru hâle gelene kadar bu işleme devam edin. Böylece pirinci pişirildiğinizde daha belirgin taneler elde edersiniz ve bitmiş pirinciniz daha az topaklanır.

2. Durulama işlemini risotto pirinci için yapmayın. Risotto tariflerinin çoğu, yemeğinizi güzel ve kremsi hale getirmek için bu fazla nişastaya bağlıdır.

3. Pirinci pişirmeden önce ıslatın. Bu yöntem pirincin pişme süresini kısaltır.

4. Kahverengi pirinçler, beyaz pirinçlerden daha uzun pişirme süreleri gerektirir, çünkü pirinç tanesinin kepek kısmını da pişirmeniz gerekir.

5. Basmati ve yasemin gibi aromatik pirinçlerde, iyi bir ön ıslatma, diğer pirinç türlerine göre daha da önemlidir. Pişirme bu aromaları yok eder, ancak önceden ıslatma, pişirme sürelerini kısaltmaya ve bu çekici kokuları korumaya yardımcı olur.