Bulgur çorbası tarifi merak ediliyor. Bulgur çorbası yapımı oldukça basit. Biberleri kavurarak başlarsanız kıvamı daha iyi tutturabilirsiniz. Peki bulgur çorbası nasıl yapılır? Bulgur çorbasının püf noktası nedir? İşte cevabı...
BULGUR ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
2 kahve fincanı bulgur
8 su bardağı et suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
Tuz
1 soğan
2 sivri biber
Toz kırmızı biber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
2 dal maydanoz
BULGUR ÇORBASI NASIL YAPILIR?
Soğan ve sivri biberi temizleyip kıyın. Sıvı yağı bir tencerede ısıtıp üzerine soğanı kavurun. Biberleri ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.
Tencereye unu ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Sulandırılmış salça ve et suyunu ekleyin.
Bir taşım kaynatıp bulguru ilave edin. 15 dakika daha kaynatın. Ocaktan alın. Tuz ve biberle tatlandırın. Kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
Bulgur çorbasını, zeytinyağlı taze fasulye ve kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
BULGUR ÇORBASININ PÜF NOKTASI NEDİR?
Bulgur paketlenmeden önce su ile durulanıp kurutulduğu için, tarife başlamadan önce yıkamanıza gerek yoktur.
Çorbanın içerisinde et suyu yerine, tavuk suyu da kullanabilirsiniz.
Çorbaya aroma katmak için, domates salçası yerine rendelenmiş domates sosunu tercih edebilirsiniz.
Soğanın yanı sıra bir diş ezilmiş sarımsağı da kavurarak çorbaya ilave edebilirsiniz.
Çorbayı servis etmeden önce, birkaç damla limon ekleyerek tadını dengeleyebilirsiniz.