Tandoori tavuk tikka nasıl yapılır?

Tandoori tavuk tikka tarifi merak ediliyor. Zuhal Topal'la Yemekteyiz programının menüsünde bir Hint yemeği olan tandoori tavuk tikka var. Peki tandoori tavuk tikka nasıl yapılır? İşte cevabı...

Tandoori tavuk tikka soslu ve lezzetli bir tavuk yemeği. Zuhal Topal ile Yemekteyiz programında lezzetli bir Hint yemeği var. Peki tandoori tavuk tikka nasıl yapılır? İşte cevabı...

TANDOORİ TAVUK TİKKA TARİFİ

Marina Sosu için:

200 gram tavuk but

5 gram taze zencefil

5 gram taze sarımsak

5 gram kırmızı toz biber

Baharatlı sosu için:

200 gram süzme yoğurt

10 gram garam masala baharatı

10 gram taze kişniş

YAPILIŞI

1. Deri kısımlarını ayıkladığınız tavuk butları iri parçalar halinde doğrayın.

2. Tavuk butlarını; kabuğunu soyduktan sonra rendelediğiniz taze zencefil, küçük parçalar halinde kesilmiş taze sarımsak ve kırmızı toz biberle marine edip bir saat kadar bekletin.

3. Süzme yoğurdun içine garam masala baharatı ve taze kişniş kattıktan sonra karıştırın.

4. Naan ekmeği için; elenmiş un, su ve mayayı derin bir karıştırma kabında karıştırdıktan sonra yoğurup 30 dakika kadar mayalandırın.

5. Mayalandırma işleminin sonrasında merdane yardımıyla el büyüklüğünde açtığınız Hint ekmeklerini, önceden kızdırılmış tandoori fırınının kenar kısımlarına yapıştırarak pişirin.

6. Marine edilmiş tavuklarla süzme yoğurtlu karışımı harmanlayın. Şişlere dizdiğiniz tavukları önceden ısıtılmış tandoori fırınında 18-20 dakika kadar pişirin.

7. Tavukların servisinde yer vereceğiniz salata için; bol suda yıkadıktan sonra salata kurutucusundan geçirdiğiniz Çin marulu ve salatalık kabuklarını jülyen şeklinde doğrayın.

8. Balsamik sirke, taze sıkılmış limon suyu ve kırmızı şarap sirkesiyle sosladığınız salataya servis tabağında yer verin.

9. Fırından çıkan naan ekmeğini servis tabağına alın. Üzerine soslandıktan sonra şişte pişen tavuk but parçalarını dizin. Sıcak olarak bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.