aksam.com.tr/Mor Papatya
Hafif, lezzetli, kolay ve sofraların baş tacı "hamsi buğulama", soğuk kış günlerinin doğal antibiyotiği... Hamsiyi en sağlıklı hali olan buğulama yöntemiyle, ocakta çok kısa bir sürede yapabilirsiniz. İşte, hamsi buğulama için gerekli malzemeler ve hamsi buğulamanın tarifi.
HAMSİ BUĞULAMA İÇİN MALZEMELER
1. 1 kg hamsi, temizlenmiş, kılçığı çıkarılmış ve tuzlanmış.
2. 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı.
3. 3 orta boy olgun, sulu domates, soyulmuş ve dilimlenmiş.
4. 3 orta boy soğan, yuvarlak ve ince kesilmiş.
5. 3 adet limon, yıkanmış ve yuvarlak dilimlenmiş.
6. 7-8 dal maydonoz.
7. Tuz ve kırmızı pul biber.
HAMSİ BUĞULAMA TARİFİ
1. Büyük ve derin bir tavaya önce dilimlediğimiz soğanları dizin.
2. Üzerine sırayla balıkları, domatesleri ve limonları düzgünce koyun.
3. Zeytin yağı gezdirin malzemelerin üzerine ve tuz, pul biber serpin.
4. 15 dakika kısık ateşte ve kapağı kapalı bir şekilde pişirin.
5. Ardından irice doğradığınız maydonozları ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
Afiyet olsun...