Tam kış çaylarının yanında yakışan aranılan lezzet! Hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır?

Ağza girdiği ilk dakikadan itibaren dağılan Hindistan cevizli kurabiye tarifini sizler için araştırdık. Kış çaylarının yanına yakışan Hindistan cevizli kurabiye için kolları sıvama vakti geldi. Peki Hindistan cevizli kurabiye nasıl yapılır? İşte cevabı...

AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA

Fatimatüzzehra Maslak

İçeriğinde yüksek oranda E, C ve K vitaminlerini barındıran Hindistan cevizi, uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilir. Direk olarak Hindistan cevizi tüketemeyen kişiler farklı yollarla bu lezzete varabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendiren, kolesterolü dengeleyen ve stresi azaltan Hindistan ceviziyle yapılan kış kurabiyesini sizler için derledik. Ağızda dağılan ve lezzeti hafızalara kazınan Hindistan ceviziyle keyifli saatler geçirebilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

150 gram tereyağı

Bir çay bardağı Hindistan cevizi tozu

2,5 yemek kaşığı pudra şekeri

2-3 su bardağı un

YAPILIŞI

Tereyağını eritip içerisine sıvı yağıda ilave ettikten sonra Hindistan cevizi, pudra şekeri ve un koyun.

Tüm bunları iyice yoğurun.

Kulak memesi kıvamına gelen hamur karışımını akabinde ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.

Bunları bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine yuvarlatarak koyun.

Akabinde 170 derecelik fırına verin.

Fırından çıkartıp üzerine biraz pudra şekeri ve Hindistancevizi serpiştirin.

Afiyet şifa olsun...

Karadeniz'in kahvaltı efsanesi! Evde Mısır ekmeği nasıl yapılır?