AKSAM.COM.TR / MOR PAPATYA
Fatimatüzzehra Maslak
İçeriğinde yüksek oranda E, C ve K vitaminlerini barındıran Hindistan cevizi, uzmanlar tarafından tüketilmesi tavsiye edilir. Direk olarak Hindistan cevizi tüketemeyen kişiler farklı yollarla bu lezzete varabilir.
Bağışıklık sistemini güçlendiren, kolesterolü dengeleyen ve stresi azaltan Hindistan ceviziyle yapılan kış kurabiyesini sizler için derledik. Ağızda dağılan ve lezzeti hafızalara kazınan Hindistan ceviziyle keyifli saatler geçirebilirsiniz.
150 gram tereyağı
Bir çay bardağı Hindistan cevizi tozu
2,5 yemek kaşığı pudra şekeri
2-3 su bardağı un
Tereyağını eritip içerisine sıvı yağıda ilave ettikten sonra Hindistan cevizi, pudra şekeri ve un koyun.
Tüm bunları iyice yoğurun.
Kulak memesi kıvamına gelen hamur karışımını akabinde ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın.
Bunları bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine yuvarlatarak koyun.
Akabinde 170 derecelik fırına verin.
Fırından çıkartıp üzerine biraz pudra şekeri ve Hindistancevizi serpiştirin.